Topçu: Komisyonun süresi uzatılmalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (15:36)   Son Mesaj: 10-28-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    10-28-2010

    Topçu: Komisyonun süresi uzatılmalı

    Topçu: Komisyonun süresi uzatılmalı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili kurulan ikinci Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmasının süre yetmediği için tamamlanamadığını söyledi.

    Topçu, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
    Görüşmede, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili kurulan ikinci Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmasından memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirten Topçu, ''Ancak gelinen bu noktada süre yine yetmedi. Ya yeni bir komisyon kurulması lazım ya da bu komisyonun çalışmalarını tamamlaması için yeni bir süre lazım. Bunu görüştük'' dedi.

    İnsanın merkezde olduğu, demokrat, sivil, yeni, katılımcı bir anayasa isteklerini ilettiklerini belirten Topçu, ''Bu anayasa çalışmalarının Sayın Başbakan tarafından seçim sonrasına ertelenmesini millet geleceği açısından çok doğru bir metot olarak bulmuyoruz. Sivil anayasa çalışmalarına başlanmasını elzem olarak görüyoruz'' diye konuştu.

    Topçu, BBP'nin seçim ittifakı yapıp yapmayacağına ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:

    ''Denenmemiş tek parti biziz. BBP, bu seçimlere kendi ad ve amblemiyle katılacak. Adaletsiz bir seçim sistemi, baraj problemi var. Millet bununla alakalı benden görüşmeler yapmamı istiyor. Ben de bunu 4 aydır söylüyorum. BBP zemininde, milli demokratik bir merkez oluşturmak istiyorum, yan yana, eşit şartlarda... Şimdi muhataplarımın 'gel' ya da 'ben geliyorum' demesi lazım. 'Gel' derlerse de koşar anlatırım, gelirlerse de başımın üstünde yerleri var. Millet bana 'Numan Bey'i de seviyoruz, senin partin var, seçime girmeyi hak etmiş...' diyor, Süleyman Soylu Bey'i de Hasan Celal Güzel Bey'i de Ramiz (Ongun) Bey'i de... Daha birçok isim... 'Gel' derlerse koşup gider anlatırım. Ben, milletin bana verdiği görevi yerine getiriyorum.''




    Topçu: Komisyonun süresi uzatılmalı Yorumları