Basın Konseyi, Öztürk şikayetini yetersiz buldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (15:14)   Son Mesaj: 10-28-2010 (15:14)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    10-28-2010

    Basın Konseyi, Öztürk şikayetini yetersiz buldu

    Basın Konseyi, Öztürk şikayetini yetersiz buldu


    Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Hürriyet gazetesi ve muhabiri Saygı Öztürk hakkındaki şikayeti ''yetersiz'' buldu.

    Basın Konseyinden yapılan açıklamada, emekli Tümamiral İlker Güven'in avukatları aracılığıyla yaptığı şikayette, 16 Nisanda, Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında ''Eşim Köşk'e Çıkacaktı'' başlığıyla anons edilen ve 22. sayfada ''Cemaat Eşimi Köşk İçin Hazırlayacaktı'' başlığıyla verilen haberin Basın Meslek İlkelerine aykırı olduğunun ifade edildiği belirtildi.
    Basın Konseyi Yüksek Kurulunun, 20 Ekim tarihli toplantısında, dosyayı ele alarak, şikayet konusu yayının, toplumu somut olaylar hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan bir haber olarak kaleme alındığının tespit edildiğine yer verilen açıklamada, söz konusu haberin Sunahanım Güven'in iddialarını içerdiğinin açıkça anlaşıldığı ve haberin içeriğinde İlker Güven de dahil olmak üzere haberde ismi geçen birçok kişinin beyanlarına yer verildiği bildirildi.

    Açıklamada, haberin içerdiği iddiaların, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, amiral rütbesine yükselmiş bir kamu görevlisi olan şikayetçi İlker Güven'in, kamuyu ilgilendiren faaliyetlerine ilişkin olduğu ifade edilerek, iddiaları ileri süren kişinin İlker Güven'in eşi olduğu, dolayısıyla söz konusu iddiaların haberde olduğu gibi iddia niteliğinde olduğunun açıkça belirtilerek yayımlandığı kaydedildi.

    Bunun da ifade ve basın özgürlüğü sınırları içinde kaldığının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, Saygı Öztürk ve Hürriyet gazetesi hakkındaki şikayetlerin ''yersizliğine'' oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.




    Basın Konseyi, Öztürk şikayetini yetersiz buldu Yorumları