Elektrikli bisikletlere karayolu yasağı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (14:59)   Son Mesaj: 10-28-2010 (14:59)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-28-2010

    Elektrikli bisikletlere karayolu yasağı

    Elektrikli bisikletlere karayolu yasağı


    Eskişehir'de, elektrikli bisikletleri şehir içi ve şehirlerarası yollarda kullananlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

    Eskişehir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda oldukça ilgi gören ve bu nedenle sayıları gün geçtikçe artan elektrikli bisiklet ya da motosikletlerin trafik içinde görüldüğü kaydedildi.
    Bu taşıtların gerek görünümleri gerekse sahip oldukları güç nedeniyle diğer sürücüleri yanıltığı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

    ''Çoğunlukla bu taşıtlar motorlu araç olarak algılanmaktadır. Bahse konu araçların kullanılması için herhangi bir sürücü belgesinin gerekmemesi, tescile tabi olmamaları, herhangi bir eğitim almadan genellikle küçük yaşta vatandaşlarımız tarafından kent içinde akan trafikte kullanılması diğer sürücüler açısından büyük tehlike oluşturmakta ve trafik kazalarında istenmeyen sonuçlar meydana gelmektedir. Konu hakkında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan yazışmalarda, bu araçların karayolu trafiğine çıkartılmaması kaydıyla ithalatına izin verildiği ve şahıslara yapılan satışlarda düzenlenen faturaya 'karayoluna çıkamaz' ibaresinin yazıldığı anlaşılmıştır.''

    Bu nedenlerden dolayı, elektrikli bisikletlerin şehir içi ve şehirlerarası trafikte kullanıldıklarının tespiti halinde, sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi.




    Elektrikli bisikletlere karayolu yasağı Yorumları