Bursa Valisi'nden yağış uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (14:58)   Son Mesaj: 10-28-2010 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    10-28-2010

    Bursa Valisi'nden yağış uyarısı

    Bursa Valisi'nden yağış uyarısı


    Bursa Valisi Şahabettin Harput, yağışlarla toprağın tamamen suya doyduğunu ve bu nedenle de bazı bölgelerdeki evlerin alt katlarına su dolduğunu söyledi.

    Harput, bir okul protokolü konusunda makamında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin yağışlara ilişkin sorularını yanıtladı. Yaklaşık iki hafta önce kentte yaşanan afette metrekareye 116 kilogram yağmurun düştüğünü anımsatan Harput, bugün de şiddetli yağışın Bursa'da etkili olduğunu belirtti.
    Son 24 saatte metrekareye 94 kilogram yağmur düştüğünü vurgulayan Harput, ''Çok ciddi bir rakam. Toprak tamamen suya doydu ve bu nedenle de ilimizde çukur bölgelerdeki evlerimizin aşağı yukarı büyük çoğunluğunun alt katlarına su doldu. Bir kısım yollarımız bu nedenle etkilendi. Bazı bölgelerimize seller geldi. Bizi şu ana kadar teselli eden herhangi bir can kaybının veya çok büyük bir hasarın olmamasıdır'' dedi.

    Harput, yağmurun biraz azalmasını umduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''Gerçi meteoroloji raporları şiddetli yağmur devam edecek diyor ama biz yine de inşallah devam etmez diyoruz. Şu ana kadar yaşadığımız sıkıntının daha büyüğünü yaşamayız diye umut ve dua ediyoruz. Bir taraftan da bütün devlet organları, belediye, afet, bayındırlık, BUSKİ yetkilileri, köy hizmetleri, karayolları, Devlet Su İşleri yetkilileri risk olabilecek bentleri, barajları, köprüleri herhangi bir büyük afete karşı sürekli denetim ve kontrol altında bulundurarak daha büyük bir afetin yaşanmaması için tedbirleri almaya devam ediyorlar.''

    Harput, kentte yaşanan yağış nedeniyle ana yollarda zaman zaman geçici sıkıntı yaşandığını vurgulayarak, şu ana kadar herhangi bir yolun kapanmasının söz konusu olmadığını belirtti.

    Bir gazetecinin, yağmur nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ertelenme ihtimalinin olup olmadığı sorusu üzerine Harput, kararın yarın verileceğini söyledi.




    Bursa Valisi'nden yağış uyarısı Yorumları