Balıkesir'de yağış: Hastaneyi su bastı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (13:54)   Son Mesaj: 10-28-2010 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    10-28-2010

    Balıkesir'de yağış: Hastaneyi su bastı

    Balıkesir'de yağış: Hastaneyi su bastı


    Balıkesir'de etkili olan yağış nedeniyle geçen hafta açılışı yapılan Bandırma Devlet Hastanesinin bodrum katını su bastı. Elektrik ve doğalgazın kesildiği hastanede tedavi hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 55 kilogram yağışın düştüğü Bandırma ve çevresinde birçok ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldi.
    Su baskınından geçen hafta açılışı yapılan Bandırma Devlet Hastanesi de etkilendi. Bodrum katını su basan hastanede, elektrik ve doğalgaz kesilirken, tedavi hizmetlerinde aksamalar yaşanıyor.

    Bandırma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, hastanenin bodrum katında ''diz boyu su'' olduğunu ifade ederek, ihbar üzerine bölgeye giden ekiplerin 4 motopomp ile suyu boşaltmaya çalıştığını bildirdi.

    Hastane Başhekimi Op. Dr. Cengiz Coşkun ise konuyla ilgili bilgi vermeyeceklerini belirterek, açıklama yapmaktan kaçındı.

    -BALIKESİR VE EDREMİT'TE DE YAĞIŞ ETKİLİ OLDU-

    Yağış Balıkesir ve Edremit'te de etkili oldu. Kuvvetli sağanak nedeniyle Balıkesir'i Çanakkale'ye bağlayan E-87 Karayolu, Edremit yakınlarında yaklaşık 45 dakika çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

    Sular altında kalan yol, belediye ekiplerinin suyu boşaltmasının ardından ulaşıma açılabildi. Karayolunda meydana gelen su baskını nedeniyle zor anlar yaşayan sürücülere Edremit Belediyesi ekipleri yardımcı oldu.

    Balıkesir İtfaiye Müdürü Mustafa Bayhan ise kent merkezinde 27 noktada su baskınına rastlandığını ve itfaiye ekiplerinin su tahliye işlemlerini sürdürdüğünü söyledi.

    Bahçelievler ve Gündoğan Mahallesi'nde bodrum katlardaki iş yerlerini su baskınlarına karşı uyaran Bayhan, Balıkesir itfaiyesinin 30 personel ile gelen ihbarlara müdahale ettiğine dikkati çekti.




    Balıkesir'de yağış: Hastaneyi su bastı Yorumları