Ispanak tarlasında cinayette toplam 203 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (13:08)   Son Mesaj: 10-28-2010 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 633  

    10-28-2010

    Ispanak tarlasında cinayette toplam 203 yıl hapis

    Ispanak tarlasında cinayette toplam 203 yıl hapis


    Adana'da ıspanak tarlasına giren hayvan yüzünden çıkan tartışma sonucunda 3 kişinin ölmesi, 7 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili, cinayeti gerçekleştiren sanığa 96 yıl, yardımcı olan kardeşine 54 ve kuzenine ise 53 yıl hapis cezası verildi.

    Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, ''Kasten adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs ve yardım'' suçlarından tutuklu yargılanan sanıklar, haklarında 2 kez müebbet ve 105'er yıl hapis cezası istenen Cengiz Tekin ile kardeşi Felit Tekin, hakkında müebbet ve 105 yıl hapis cezası istenen kuzeni Hamdullah Tekin ve müşteki sanık Abdülselam Dinç hazır bulundu. Hakkında yakalama emri olan sanık Abdülmahmut Tekin ise yakalanamadığı için duruşmaya getirilemedi.
    Cumhuriyet Savcısının verdiği mütalaaya göre, 23 Aralık 2007 günü Seyhan ilçesine bağlı Yenidam köyü Beş Evler semtinde meydana gelen olayda, Abdullah Tekin ile Abdulkadir Dinç arasında hayvanların ıspanak tarlasına girmesi yüzünden tartışma çıktı. Olayın devamında da Cengiz Tekin, karşı tarafın yakını olan Şuayip Ayten'i tokatladı.

    Ailelerin de karıştığı silahlı kavgada, Mustafa Dinç (36), Yasin Dinç (21) ve Mevlüde Suçiçek (79) yaşamını yitirdi. Yakup Dinç (22), Hayriye Dinç (34), Semihet Ekin (27), Feyzi Ekin (26), Veysi Ekin (42), Şuayip Ayten (23) ile Abdülselam Dinç (25) yaralandı. Jandarma, 4 adet tüfek, tabanca, 12 kartuş, 3 kovan ve 33 adet av fişeği ele geçirdi. Olaydan sonra 7 kişi gözaltına alındı.

    Cengiz Tekin, ifadesinde, tüfekle ateş ettiğini kabul ederek, ''Evimize silahla baskına gelmişlerdi. Tabanca ile ateş açtılar. Kardeşimi dövdüler. Karşımda 7-8 kişi vardı. Rastgele ateş açtım. Olayda ben de yaralandım. Öldürmek için ateş etmedim'' dedi.

    Sanık Felit Tekin ifadesinde, Şuayip Ayten kafasına sopayla vurduğu için bayıldığını ve olaylara karışmadığını öne sürerken, diğer sanık Hamdullah Tekin ise olay başladığında kaçtığını ve kimin ateş açtığını görmediğini söyledi.

    Mahkeme başkanı, Cengiz Tekin'i ''kasten adam öldürmek ve yaralamak'' suçlarından toplam 96 yıl hapis cezasına çarptırırken, kardeşi Felit Tekin'i ''cinayete yardım'' suçundan toplam 54 yıl, kuzeni Hamdullah Tekin'i de toplam 53 yıl hapis cezasına çarptırdı. Müşteki sanık Abdulselam Dinç'e ''yaralama'' suçundan verilen 5 ay hapis cezası ise ertelendi.




    Ispanak tarlasında cinayette toplam 203 yıl hapis Yorumları