Esenlerde '220 volt'luk çiçekler ölüm saçıyor!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (12:58)   Son Mesaj: 10-28-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    10-28-2010

    Esenlerde '220 volt'luk çiçekler ölüm saçıyor!

    Esenlerde '220 volt'luk çiçekler ölüm saçıyor!


    Esenler Çinçin Dere Caddesi’nde kaldırılan elektrik direklerinin kabloları bir yıldır ortada... İki okulun bulunduğu caddeyi ihmal eden yetkililer, faciaya davetiye çıkarıyor

    Esenler Çinçin Dere Caddesi, yer altından fışkıran kablolarla dikkat çekiyor. Caddede kaldırım üzerinde ve yeşil alanların bulunduğu yerde sağa sola saçılmış halde duran kablolar görenlerde şaşkınlığa yol açıyor.
    Çinçindere Caddesi üzerinde bundan tam bir yıl önce trafik kazası meydana gelmiş ve kaza mahallinde bulunan elektrik direkler yıkılmıştı. Yıkılan direkler kaldırıldı ancak kablolar ortada bırakıldı.

    KABLOLAR BİR YILDIR ORTADA

    Uçları alelusul kapatılmış halde bırakılan kablolar bir yıldır herkesi tedirgin ediyor. Kaza sonrası caddeye trafik ışığı konuldu ancak yıkılan direklerin yerine yenisi dikilmediği gibi direklerin elektrik kabloları açıkta bırakılıyor.

    İnsanları gözgöre göre tehlikeye atan bu kayıtsız tavır vatandaşları da oldukça rahatsız ediyor. İncirlibahçe ilkoğretim Okulu ve Güngören Lisesi"nin bulunduğu Çinçindere Caddesi"nde tehlike çanları çalıyor. Vatandaşlar yetkililerin bir an önce bu konuya ilgilenmesini istiyor.

    Aşkın Demir (Yazılımcı): Bu caddede elektrik kablosu kalıntılarını bırakmışlar ve ilgilenmemişler. İnsanlara zarar verebilir, sadece uçları bantla kapatılmış. Elektrik olma ihtimali var.

    İlyas Duras (Esnaf): Elektrik direkleri 2 senedir var. Geçenlerde bir kaza oldu ve iki tanesi devrildi. Kaza esnasında savrulan metal elektrik parçaları hem insanlar hem arabalar açısından tehlikeli.

    Bir çocuk gelse bu açık kabloyla oynasa ölebilir. Bantladılar fakat yeterli değil. Büyükşehir"e, Elektrik İdaresi"ne mail attık, telefonla da görüştük fakat sadece kabloları bantladılar. 4 aydır bu kablolar böyle.

    Funda Çalışan (Öğrenci):Bu caddede iki tane okul var, öğrenciler bu yolu kullanıyor. Kablolar kaldırılabilir, üst geçit de olabilir. Bu caddede kazalar da oluyor. Bu konularda ilgililerin daha hassas olmalarını bekliyoruz.

    Mehmet Korkut (Esnaf):Trafolar yandı ve o zamandan beri elektrik lambalarımızı gelip yapmadılar. Belediyeyi 10 kez aradık fakat ilgilenmediler. Trafik ışıklarında aksaklıklar da var. Sadece bir yere ışık koydular, burası için yeterli değil. Burada kaza riski çok fazla, 2 tane daha trafik lambası istiyoruz.




    Esenlerde '220 volt'luk çiçekler ölüm saçıyor! Yorumları