İzmir'de 'Eyvah Baykal geliyor' paniği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (08:36)   Son Mesaj: 10-28-2010 (08:36)    Cevap: 0    Gösterim: 441  

    10-28-2010

    İzmir'de 'Eyvah Baykal geliyor' paniği

    İzmir'de 'Eyvah Baykal geliyor' paniği


    CHP İzmir'de, eski genel başkan Deniz Baykal paniği yaşanıyor. Sebebi, yakında Baykal'ın yine kenti ziyaret edecek olması.

    Ali Rıza Karasu'nun haberi

    Geçen ağustos ayındaki ziyaretinin hasarı büyük olmuştu. CHP'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın oğlunun düğününe katılmak üzere İzmir'e gelen Baykal'ı karşılayan partililer görevlerinden alınmıştı. Eski Genel Başkan 5 Kasım'da yine bir nikah şahitliği için geliyor. Bu kez İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın oğlunun düğününe katılacak. Fakat bu kez partili başkanlardan kendisini karşılayan olmayacak. Çünkü bütün CHP'li belediye başkanları, Trabzon'da yapılacak Kıyı Belediyeler Birliği toplantısına gidiyor. Baykal'a yakın isimlerse, "Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) gelseydi, başkanlar yine Trabzon'a gider miydi?" diye soruyor. Belediye başkanları başta olmak üzere çok sayıda kişinin eski genel başkanla karşılaşmamak için düğüne katılmayacağı da öne sürülüyor.
    Milletvekili Arıtman, oğlunun düğününde şahitlik yapmak üzere Deniz Baykal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu davet etmişti. Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ile ilgili bir toplantı sebebiyle katılamayacağını iletti. Arıtman, "Haklı mazeretleri saygıyla karşılar, gerisini not ederim." dedi. "Kemal Bey gelseydi, başkanlar yine Trabzon'a gider miydi?" sorusuna ise, "O konuda bir yorum yapamam." şeklinde cevap verdi.

    Ağustos ayındaki ziyaretinde Baykal'ı karşılayan isimlerden dönemin CHP Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Arif Çalışkan, baskı gördüğünü öne sürerek istifa etmişti. Çalışkan, kendisine, "Baykal'ı karşılamak parti suçudur." dendiğini iddia etmişti.

    Zaman




    İzmir'de 'Eyvah Baykal geliyor' paniği Yorumları