Alanya'da 'Post Ofis'lere polis baskını   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (18:08)   Son Mesaj: 10-27-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    10-27-2010

    Alanya'da 'Post Ofis'lere polis baskını

    Alanya'da 'Post Ofis'lere polis baskını


    Antalya'nın Alanya ilçesinde, ruhsata aykırı faaliyet gösterdiği ve döviz bozduğu tespit edilen, post ofis adı altında faaliyet gösteren 15 iş yeri süresiz kapatıldı.

    Alınan bilgiye göre, Alanya Kaymakamlığı'nın talimatı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ve Alanya Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede geniş çaplı denetim başlattı. Yapılan denetimlerde, ruhsata aykırı faaliyetlerde bulunan ve döviz bozduğu belirlenen 15 iş yeri mühürlenerek süresiz kapatıldı.
    Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı açıklamada, yapılan yoğun şikayetler üzerine bu tür iş yerlerini denetim altına aldıklarını ve denetimlerde 15 işyerinin ruhsata aykırı faaliyette bulunduğunun ve döviz bozduğunun belirlendiğini, bu nedenle bu iş yerlerinin süresiz olarak kapatıldığını söyledi.

    Kaymakam Doğan, ''Hiç kimsenin yasalara aykırı davranmasını kabul edemeyiz. Post ofis adı altında döviz bozmak suçtur. Hem vergi yasalarına aykırıdır, hem de belediye yasalarına. O yüzden bu tür iş yerlerini kapattık ve varsa kapatmaya devam edeceğiz'' dedi.

    Çalışmanın, önümüzdeki günlerde beldelere de kaydırılacağını dile getiren Doğan, turistik beldelerde de aynı isim altında faaliyet gösteren iş yerleri bulunduğunu bildiklerini vurgulayarak, ''Buralarda da kurallara aykırı davrananlar varsa bu kişilerin iş yerleri de kapatılacak'' diye konuştu.

    Alanya Belediyesi Zabıta Şefi Mustafa Yeni, ilçe merkezinde aynı isim altında faaliyet gösteren 22 iş yeri tespit ettiklerini, bunlardan 15'ini kapattıklarını belirterek, 7 iş yerinde kurallara aykırı bir uygulama tespit edilmediğini söyledi.

    Alanya Dövizciler Birliği (ALDÖBİR) Başkanı Mehmet Şahin de yaptığı açıklamada, bu tür iş yerlerine karşı dernek olarak savaş açtıklarını söyledi. Birliğin yeni kurulduğunu ve öncelikli olarak bu konuya ağırlık verdiklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

    ''Ne yazık ki ilçemizde ve turistik beldelerimizde çok sayıda iş yerinin post ofis adı altında faaliyet göstererek döviz bozduklarını, hatta sadece bu amaçla hizmet verdiklerini yıllardır biliyorduk.

    Kimse şikayetçi olmadığı için de bu tür iş yerleri üzerinde fazla denetim ve baskı yoktu. Bu nedenle de bu tür iş yerleri her geçen gün arttı.

    Beldelerle birlikte ilçemizde buna benzer 150'nin üzerinde iş yeri bulunduğunu tespit ettik ve hepsini de ilgili makamlara şikayet ettik.

    Bizim burada kişilerle ilgili bir sorunumuz yok. Sadece ortada bir haksızlık var ve bu haksızlığa karşı mücadele veriyoruz.

    Bir döviz bürosu senede minimum 100 bin lira vergi öderken, bu tür iş yerleri tek kuruş vergi ödemeden ve teminat yatırmadan haksız kazanç sağlıyorlar.

    Bu iş yerleri arasında turistlerin kredi kartını kopyalayanlara, kredi kartlarından post çekerek yüksek faizle nakit para ödeyenlere bile rastlanıyor. O nedenle bu konudaki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.''

    NOT: Resim arşivdir. Operasyonla alakası yoktur




    Alanya'da 'Post Ofis'lere polis baskını Yorumları