Dışişleri'nden illere ziyaret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (17:34)   Son Mesaj: 10-27-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    10-27-2010

    Dışişleri'nden illere ziyaret

    Dışişleri'nden illere ziyaret


    Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakkı Akil, Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ''kamu diplomasisi'' çalışmaları kapsamında illere ziyaretlerde bulunarak, bakanlığın çalışmalarını anlattıklarını bildirdi.

    Akil, valilikte düzenlediği basın toplantısında, iki gündür kentte yaptığı ziyaretleri değerlendirerek, Çorum ziyaretinin çok verimli geçtiğini söyledi.
    Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ''kamu diplomasisi'' çalışmaları kapsamında illere geziler düzenlediklerini belirten Akil, bu kapsamda ilk olarak Konya'yı, ardından Çorum'u ziyaret ettiğini ifade etti.

    Kentte sivil toplum kuruluşları, üniversite ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Akil, bakanlığının çalışmalarını anlatarak görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

    Bakanlık olarak genelde yurtdışı ziyaretlerinde bulunduklarını hatırlatan Akil, ''Bakanımızın talimatıyla yurt içinde illeri geziyoruz. Gittiğimiz yerlerde Bakanlığımızın çalışmalarını anlatırken diğer taraftan biz de kentlerimizi tanımış oluyoruz'' dedi.

    Çorum ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade eden Akil, şöyle devam etti:

    ''İki günlük ziyaretimiz çok verimli geçti. Bakanlık bürokratları ile valilik, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Organize Sanayi Bölgesi (OSB), üniversite ve müzeyi gezdik. Ziyaretlerimizde kentin sanayisi bizi çok etkiledi. Çorum'da sanayi gerçekten çok güzel seviyede. Çorum sanayisinin, kentin 'Anadolu Kaplanı' ismini daha da ileri düzeye götüreceğine inanıyorum. Ziyaretimizde kenti her yönüyle tanıdık. Ayrıca, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile 'kardeş okul-kardeş kurum' projesi kapsamında kardeş olmayı kararlaştırdık. Çorum'dan son derece memnun ve mutlu şekilde ayrılıyoruz.''

    Vali Nurullah Çakır da Roma Büyükelçiliğine atanan Çorumlu Hakkı Akil'e yeni görevinde başarılar diledi.

    Çakır, Çorum'un İtalya ile yıllık dış ticaret hacminin 20 milyon dolar olduğunu belirterek, Akil'in büyükelçiliğe atanmasıyla hedeflerinin bunu en kısa zamanda 50 milyon dolara çıkarmak olduğunu vurguladı.




    Dışişleri'nden illere ziyaret Yorumları