Başında 800 gramlık kist alındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (17:07)   Son Mesaj: 10-27-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    10-27-2010

    Başında 800 gramlık kist alındı

    Başında 800 gramlık kist alındı


    Bitlis'in Tatvan ilçesindeki özel bir hastanede yapılan ameliyatla, bir kadının başından 800 gramlık kist alındı.

    Tatvan'a bağlı Kıyıdüzü köyünde yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen 61 yaşındaki K.K., 15 yıl önce başında çıkan bir kitlenin her geçen gün büyümesi ve kendisini rahatsız etmesi üzerine, Özel Tatvan Can Hastanesi'ne başvurdu.
    Hastanede görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fatih Deniz tarafından muayene edilen ve lokal anestezi yapılarak ameliyatı gerçekleştirilen kadının başından 800 gramlık kist alındı. Ameliyatın ardından bir gün hastanede bakımı yapılan kadının, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek hayatında ilk kez böylesi bir durumla karşılaştığını ve bu büyüklükte bir kitle gördüğünü söyledi. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Deniz, ''15 yıl önce 1-2 santimetre büyüklüğünde ortaya çıkan kist, giderek büyüyerek, hastamızın günlük hayatını idame ettirmesinde zorluklara neden olmuş. Daha sonra hastanın kafasında genel fiziki görünüm bozulmuş. Bölgedeki birçok sağlık kuruluşuna başvuran hastamız, 'ameliyatın risk grubu yüksek ameliyatlar arasında bulunduğu' gerekçesiyle, söz konusu sağlık kuruluşlarında ameliyatı yapılmayarak evine geri gönderilmiş'' dedi.

    Deniz, önemsenmeyen ve küçümsenen bu kistlerin başta kanser olmak üzere birçok ölümcül hastalığa yol açabileceği gibi, fiziki görünüm bozuklukları ya da başka bir hastalığın da belirtisi olabileceğini, bu tür şikayetleri olanların en kısa sürede doktora gitmesi gerektiğini söyledi.




    Başında 800 gramlık kist alındı Yorumları