Kopartacıların davasında zanlıya 15 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (17:07)   Son Mesaj: 10-27-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    10-27-2010

    Kopartacıların davasında zanlıya 15 yıl hapis

    Kopartacıların davasında zanlıya 15 yıl hapis


    İzmir'in Gaziemir ilçesinde, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen ve kaportacılık yapan iki grup arasında çıkan kavgada güvenlik görevlisi Mustafa Öztürk'ü (33) tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Cumhur Yadigar ile avukatı katıldı, davanın tutuksuz yargılanan diğer sanıkları duruşmaya gelmedi.
    Duruşmada son sözü sorulan Yadigar, olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirerek, ''Ben kendimi savunmak için ateş etmiştim, öldürme maksatlı değil. Keşke böyle bir şey olmasaydı'' dedi.

    Yadigar'ın avukatı da savunmasında, olay sırasında meydana gelen karmaşadan yararlanan müvekkilinin, yere düşen tabancayı alarak, önce uyarı amaçlı havaya, daha sonra da rastgele ateş ettiğini, olayın meşru müdafaa sınırları içinde oluştuğunu kaydetti.

    Mahkeme heyeti, sanık Yadigar'ı, Mustafa Öztürk'ü ''kasten öldürdüğü'' gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırdı.

    Bu cezayı, suçun tahrik altında işlendiği gerekçesi ve sanığın iyi halini göz önünde bulundurarak, 15 yıl hapis cezasına çeviren mahkeme heyeti, dava kapsamında haklarında ''kasten öldürmek suçuna yardım etmek'' ve ''ruhsatsız silah taşımak'' suçlarından dava açılan diğer sanıklar Ahmet Garip, Bağcan Serdar, Ferhat Zurnacı ve Harun Güler'in, üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit görülmediğinden beraatını kararlaştırdı.

    -OLAYIN GEÇMİŞİ-

    Gaziemir'de 15 Aralık 2009'da kaportacılık yapan Cüneyt Biçen, Çağdaş İralgil, bir şirkette çalışan arkadaşları güvenlik görevlisi Mustafa Öztürk ile karşı gruptan olan kaportacılar Ahmet Garip, Bağcan Serdar, Ferhat Zurnacı, Harun Güler ve Cumhur Yadigar, aralarındaki husumeti çözmek için bir araya gelmiş, taraflar arasındaki konuşma önce küfürleşmeye, ardından da büyüyüp kavgaya dönüşmüştü.

    Çıkan kavgada tabancayla kalçasından vurulup başını beton zemine çarpan Mustafa Öztürk olay yerinde yaşamını yitirmiş, Biçen ve İralgil yaralanmıştı.




    Kopartacıların davasında zanlıya 15 yıl hapis Yorumları