Denktaş: Türkiye, AİHM'de tezini savunmalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-27-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    10-27-2010

    Denktaş: Türkiye, AİHM'de tezini savunmalı

    Denktaş: Türkiye, AİHM'de tezini savunmalı


    KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Talat Paşa Komitesi'nin, 1915 olaylarını inkar etmeyi suç sayan yasa çıkaran İsviçre aleyhine AİHM'de açtığı davada, Türkiye'nin bu konuda kendi tezini savunması gerektiğini söyledi.

    Denktaş başkanlığındaki Talat Paşa Komitesi üyeleri, İsviçre'nin AİHM'de yargılanması dolayısıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere Armada Otel'de bir araya geldi.
    Toplantıda konuşan Denktaş, İsviçre'nin ''1915 yılına ilişkin Ermeni iddialarını inkar etmeyi suç sayan kanun''u eleştirdiği için İP Genel Başkanı Doğu Perinçek aleyhine 2008 yılında dava açtığını, bunun üzerine Talat Paşa Komitesi'nin de İsviçre aleyhine, Perinçek adına AİHM'de dava açtığını hatırlattı.

    Talat Paşa Komitesi'nin AİHM'de İsviçre aleyhine açtığı davada Türkiye'ye yüklenmeye çalışılan Ermeni iddialarının, uluslararası alanda çürütülebileceğini ve hükümetin bundan istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Denktaş, ''1915 olaylarına ilişkin iddialara karşı Türkiye'nin kendi tezini savunması gerekir. Talat Paşa Komitesi'nin bu dava üzerinde gereken emeği sarf ettiğine inanıyorum.''

    Talat Paşa Komitesi Sözcüsü Dr. Cüneyt Akalın da Perinçek'in, İsviçre tarafından düşünce özgürlüğünün engellendiğine ilişkin AİHM'de dava açtığını hatırlatarak, 18 Ocak 2011 tarihine kadar AİHM'e dava hakkında belirtilecek görüşler için Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçileceğini bildirdi.

    Perinçek'in, Ermeni iddialarını yalanladığı için İsviçre mahkemeleri tarafından cezalandırılmak istendiğini hatırlatan Akalın, bu mücadeleye özellikle hükümetin de destek vermesi gerektiğini söyledi.

    Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.




    Denktaş: Türkiye, AİHM'de tezini savunmalı Yorumları