Yıldırım: Genç nüfusumuz en büyük servet   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (16:34)   Son Mesaj: 10-27-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    10-27-2010

    Yıldırım: Genç nüfusumuz en büyük servet

    Yıldırım: Genç nüfusumuz en büyük servet


    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin nüfusunun 72 milyon olduğunu, bu nüfusun yüzde 52'sinin yarıdan fazlasının 30 yaşın altında bulunduğunu belirterek, ''Bu bizim için en büyük servet''dedi.

    Erzincan'da gezi ve incelemelerini sürdüren Bakan Yıldırım, Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu'nun açılış törenine katıldı.
    Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Erzincan'ın spor alanında iyi noktaya geldiğini, doğa sporlarıyla, olimpik yüzme havuzuyla ve Ergan Kayak Tesisiyle, Türkiye'nin öne çıkan illerinden birisi olduğunu belirtti.

    Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusa dikkati çeken Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

    ''Türkiye'nin nüfusu 72 milyon 561 bin. Bu nüfusun yüzde 52'sinin yarıdan fazlası 30 yaşın altında. Bizim en büyük servetimiz bu. Hele hele 20 yaş altındaki nüfus, 25 milyonun üzerinde. Böyle bir nüfus yapısına sahip çok ülke yok. Avrupa'da hemen hemen hiç ülke yok. Onun için biz sizlere güveniyoruz. Gençliğin enerjisinden, ufkundan, hayal gücünden,yenilikçi ve özgün düşüncesinden yararlanmak lafla olmuyor. Neyle oluyor, gençlere yatırım yapmakla oluyor. O sebeple önce gençlerin kendilerini ifade edeceği, geliştireceği, karar alma süreçlerinin etkileyebilecekleri yeni bir Türkiye anlayışını ortaya koymamız gerekiyor.''

    Türkiye'de 40 milyona yakın genç insan bulunduğunu, buna karşın 2 milyon 730 bin lisanslı sporcu bulunduğunu dile getiren Yıldırım, ''Ne kadar az değil mi? Bu kadar büyük potansiyele karşılık bu kadar az sporcuya sahip bir ülkeyiz. Bu nedenle spor kültürü ve bilincinin geliştirilmesi gerekiyor. Altyapıyı güçlendirmemiz lazım'' diye konuştu.

    Törene katılan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da 540 metre kare alan üzerine kurulan ve radyant ısıtma sistemine sahip spor salonunu öğrencilerin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

    Öğrencilere seslenen Fetvacı ''Tepe tepe kullanın. Yaşanabilecek zararlardan korkmayın. Siz bozarsanız, biz tekrar daha iyisini yaparız'' dedi.

    Daha sonra, Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kurdele keserek açılışını yaptığı spor salonunda incelemelerde bulundu.




    Yıldırım: Genç nüfusumuz en büyük servet Yorumları