Polisler 70 saat değil 48 saat çalışacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (15:54)   Son Mesaj: 10-27-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 893  

    10-27-2010

    Polisler 70 saat değil 48 saat çalışacak

    Polisler 70 saat değil 48 saat çalışacak


    Bursa'da polislerin ''Ergonomik Vardiya Sistemi'' çerçevesinde, haftalık 70 saatlik çalışma süreleri 48 saate çekiliyor.

    Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet hizmetlerinin günün 24 saatinde sunulması gereken bir hizmet biçimi, emniyet teşkilatının da günün 24 saatinde her an için organize olmuş önemli bir teşkilat olduğunu ifade etti.
    Bu 24 saatlik güvenlik hizmetinin sunulmasının bütün personelin her birinin 24 saat çalışacağı anlayışını akıllara getirmemesi getirdiğinin anlatan Yılmaz, ''Bugüne kadar emniyet teşkilatında genellikle birimlerimiz 12-24 olarak adlandırdığımız 12 saatlik çalışma ve ardından da 24 saatlik bir istirahat düzeni içinde görev yapmaktadır'' dedi.

    Yılmaz, 12 saatlik bir çalışmanın ve sürekli bir gündüz bir gece gibi dönerli bir çalışma sisteminin insan vücudunda ve organizma üzerinde son derece önemli tahribatlar yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    ''Bunun yanında bu tahribatları yaşayan bir kişinin sunmuş olduğu hizmette de bazen hizmet hataları oluşabiliyor. Ayrıca 12 saatlik bir çalışmanın getirmiş olduğu yorgunluklar da malum. Bütün bunlar gözetilerek şu anda Polis Araştırmaları Merkezi'nde görevli şube müdürü ve emniyet amiri rütbelerinde doktora yapmış iki emniyet personelinin yürütüş oldukları ''Ergonomik Vardiya Sistemi'' adlı bilimsel bir proje var. Bu haftadan itibaren Bursa Emniyet Müdürlüğü bu sistem içine entegre olarak bu sistemin pilot uygulamalarından birini gerçekleştirecek.''

    Bu çerçevede Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak il merkezi ve merkez ilçelerde sistemi uygulamaya başlayacaklarını dile getiren Yılmaz, ''Bu sistem içinde çalışacak olan personelimiz 8 saatlik bir mesai ve bunun arkasından da yine 24 saatlik bir istirahat ile yaklaşık olarak haftada 48 saatlik bir çalışma içinde bulunacaklar'' diye konuştu.

    Yılmaz, bu sistemin ölçümünü yapmak amacıyla 12-24 çalışma saatleri içindeki kişilerin hem iş hem özel ve hem de aile yaşantıların ilişkin tatmin duygularının da ölçüldüğünü bununla ilgili yapılan anket çalışmalarının da uzman kişilerce değerlendirildiğini bildirdi.

    Sistemin 6 ay süreyle deneneceğini, bu sürede de muhtelif aralıklarla yine ölçümlerin yapılacağını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

    ''Proje tamamlandıktan sonra da bir son ölçüm yaparak bu sistemin ne derece kişilerin işlerine olumlu bir şekilde yansıdığı, yine kendi özel yaşantılarıyla, aile ve sosyal çevrelerine olan etkileri veya bu sistemin o yaşantılar üzerindeki etkisi de ölçülecek. Umarız beklediğimiz şekilde gelişir ve uygulamayı gerçekleştiririz. Eğer bu arayışlarımızda başarılı olabilirsek tüm kamu hizmetinde ve özel işletmelerde olduğu gibi emniyet teşkilatında da her bir polis memuru günlük 8 saat, haftalık en fazla 48 saat olabilecek olan bir yasal çalışma sürecinde görevlerini yaparlar. Böyle bir çalışmanın öncülerinden bir teşkilat olmak noktasında da Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak önemli bir çalışma içinde bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum. Umarım başarılı olur. Hem arkadaşlarımızın kendi yaşantıları hem de mesleklerine katacakları değerler daha fazla olur.''




    Polisler 70 saat değil 48 saat çalışacak Yorumları