Çocuklara zehir sattıran kadına 4 yıl 2 ay hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (15:56)   Son Mesaj: 10-27-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    10-27-2010

    Çocuklara zehir sattıran kadına 4 yıl 2 ay hapis

    Çocuklara zehir sattıran kadına  4 yıl 2 ay hapis


    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çocukları aracı olarak kullanarak uyuşturucu madde sattığı iddia edilen kadın, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Kocaeli 2. Ağır Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Elif Çelepçi ile Türkay Cantürk katıldı.
    Sanık Çelepçi esas hakkındaki savunmasında daha önce esrar maddesi kullandığını, ancak uyuşturucu madde ticareti yapmadığını savundu.

    Olay günü Serdar Mahallesi'ndeki çocukların dere kenarında esrar yaprağı olduğunu söylemesi üzerine söz konusu yere gittiğini ifade eden Çelepçi, ''Gittiğim yerde gazete kağıdına sarılı esrar ile 'fişek' olarak tabir edilen 5 adet kokain maddesi olduğunu gördüm. Aldığım uyuşturucu maddelerini polislerin gelmesi üzerine yere attım'' diye konuştu.

    Buldukça esrar maddesi kullandığını ancak mahalle çocuklarını aracı olarak kullanıp, esrar maddesi satmadığını öne süren Çelepçi, suçsuz olduğunu iddia etti.

    Sanık Cantürk ise esrar maddesi kullandığını, olay günü yanına gelen bir çocuktan 20 lira karşılığında esrar maddesi aldığını belirtti.

    Bu sırada polislerin geldiğini anlatan Cantürk, ''Esrar maddesini diğer sanıktan almış değilim'' dedi.

    Tanık Cahit Umur Şirin de olay günü arkadaşı olan sanık Cantürk ile mahallede yürürken yanlarına küçük çocukların geldiğini, bu sırada Cantürk'ün yanından uzaklaşarak çocuklarla bir süre konuştuğunu söyledi.

    Daha sonra gelen polislerce yapılan aramada Cantürk'ün üzerinde esrar ele geçirildiğini belirten Şirin, ''Polisler beni yönlendirdiği için sanık Çelepçi'nin esrar maddesi sattığını söyledim. Olayla ilgili başka bilgim yok'' diye konuştu.

    Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ''uyuşturucu madde ticareti yaptığına'' hükmettiği Çelepçi'nin 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla çarptırılmasına karar verdi.

    Heyet, uyuşturucu madde kullandığı belirlenen diğer sanık Cantürk'ü ise 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

    -İDDİANAMEDEN-

    Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kutlubay'ın hazırlandığı iddianamede sanık Türkay Cantürk'ün 4 Nisan 2010 tarihinde Serdar Mahallesi Nurettin Paşa Caddesi'nde beklediği sırada yanına yaklaşan bir çocuğa para verdiği, çocuğun da Elif Çelepçi'den para karşılığında aldığı uyuşturucu maddeyi Cantürk'e verdiği belirtiliyordu.

    İddianamede, bu sırada olay yerine gelen güvenlik güçlerince Cantürk'ün üzerinde yapılan aramada bir miktar kokain ve esrar maddesi ele geçirildiği, Elif Çelepçi'nin evinde ise 123 gram esrar maddesi bulunduğu ifade ediliyordu.




    Çocuklara zehir sattıran kadına 4 yıl 2 ay hapis Yorumları