Çubukçu: Bilgiyi hayata tatbik eden nesiller yetiştirmeli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (15:51)   Son Mesaj: 10-27-2010 (15:51)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    10-27-2010

    Çubukçu: Bilgiyi hayata tatbik eden nesiller yetiştirmeli

    Çubukçu: Bilgiyi hayata tatbik eden nesiller yetiştirmeli


    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ''Değişen dünya koşulları, eğitimi ve bilgiyi her şeyin önüne geçirmiş durumda. Ülkemizde bu koşullara uyum sağlayan, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatın içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek durumundadır'' dedi.

    Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde yaptırılan Asım ve Sıddıka Selçuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışında konuşan Bakan Çubukçu, 1991 yılında hastane lojmanları binasının bir bölümünde sadece hemşirelik bölümü olarak eğitim ve öğretime başlayan okulun, yenilenen binası ve donanımıyla öğrencilere çok daha iyi imkanlar sunacağını söyledi.
    Tüm eğitim kurumlarında kalitenin yükseltilmesi, her türlü fiziki ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi çalışmalarının aralıksız sürdüğüne işaret eden Çubukçu, bu çabaya hayırseverlerin katkısının çok büyük olduğunu belirtti.

    Sağlık Bakanlığı'na bağlıyken Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen sağlık meslek liselerinin Araç, gereç, yatırım ve donanım malzemeleri ihtiyaçlarının, genel bütçe imkanlarıyla ve hayırseverlerin katkısıyla büyük ölçüde giderildiğini ifade eden Bakan Çubukçu, tüm bu okullara bilgisayar laboratuvarları kurulduğunu bildirdi.

    2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren de tüm sağlık meslek liselerinin, Anadolu Sağlık Meslek Lisesine dönüştürüldüğünü vurgulayan Çubukçu, 294 Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde 65 bin 710 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

    Anadolu sağlık meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin tamamının ya yüksek öğretim kurumlarına yerleştirildiklerini ya da kendi kurumlarında eğitime başladıklarını dile getiren Çubukçu, geçen yıl da yükseköğrenime geçiş sınavlarında en başarılı okullar arasında Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin bulunduğuna dikkati çekti.

    Bakan Çubukçu, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin Türkiye'nin sosyo ekonomik gelişimine katkıda bulunacaklarını ve bir meslek sahibi olmanın özgüvenini yaşayacaklarını söyledi. Gençlere kendi hayatlarına sahip çıkmaları, üretime, sosyal hayata katılmaları ve meslek sahibi olmaları tavsiyesinde bulunan Bakan Çubukçu, şöyle konuştu:

    ''Değişen dünya koşulları eğitimi ve bilgiyi herşeyin önüne geçirmiş durumda. Ülkemiz de bu koşullara uyum sağlayan, yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatın içinde kullanabilen nesiller yetiştirmek durumundadır. Hükümetimizin bütün gayreti, çabası başta kız çocuklarımız olmak üzere çocuklarımızı çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirmektir. Onları Türkiye'nin zenginleşmesinin en önemli kaynağı olarak görmek istiyoruz.

    Bu kapsamda eğitime erişimin etkinliği, fırsat eşitliğini sağlamak üzere kamu kaynaklarının birinci önceliğini eğitim yatırımlarına verdik. Isparta'da 8 yılda 17 anaokulu, 7 anadolu lisesi, 2 spor lisesi, 1 anadolu öğretmen lisesi, 1 sosyal bilimler lisesi, ilk ve ortaöğretimde 10 yeni pansiyon açıldı. Bunun yanı sıra 2010 yatırım programında anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi, sağlık meslek lisesinin yanında pansiyon ve spor salonlarının yapımı da yer alıyor.''

    Isparta'nın değişim çıtasının bu yatırımlarla her geçen gün daha da arttığını ifade eden Çubukçu, okullaşma oranının da Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu kaydetti.

    Okulun yapımına katkıda bulunan Mehmet Selçuk ise, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayarak esnaf olan babasının kendisi için yarattığı fırsatlarla bugünlere geldiğini belirterek, anne ve babasının adını taşıyan okulun kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

    -BAKANIN RAHATSIZLIĞI-

    Bakan Çubukçu, konuşmaların ardından okulun yapımına katkıda bulunan hayırsever Mehmet Kudret Selçuk'a plaket verdi. Şarkikaraağaç Belediye Başkan Vekili Şafak Ufacık da Bakan Çubukçu'ya hemşehrilik beraatı sundu.

    Bu arada Bakan Çubukçu'nun okulu gezdiği sırada korumalarının bir ilaç poşeti getirdiği görüldü. Okul bahçesinde helva ikram edilen Bakan ÇubukÇu'ya bir gazeteci ''Şifa niyetine olsun'' dedi. Bunun üzerine Çubukçu, ''Evet biraz rahatsızım, soğuk algınlığım var. Helva iyi geldi'' dedi.

    Açılışa AK Parti Isparta milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Haydar Kemal Kurt ile SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da katıldı.




    Çubukçu: Bilgiyi hayata tatbik eden nesiller yetiştirmeli Yorumları