Facebook profilinizi herkes görebilir!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (15:41)   Son Mesaj: 10-27-2010 (15:41)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    10-27-2010

    Facebook profilinizi herkes görebilir!

    Facebook profilinizi herkes görebilir!
    Dizüstü bilgisayarınızı aldınız ve bir kafede hem keyif çatıp hem de internette dolaşmak istiyorsunuz. Ancak bu mekanlarda kullanılan ücretsiz bağlantıdan herkes gizli bilgilerinize ulaşabilir!

    Son dönemde birçok işletme daha fazla müşteri çekmek için ücretsiz Wi-Fi (kablosuz ağ) hizmeti sunuyor.

    Tüketiciler, dizüstü bilgisayarlarını alıp kahvelerini yudumlarken Facebook ve Twitter gibi sitelerde dolaşmayı alışkanlık haline getirdi.

    Programla İlgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayınız

    Facebook profilinizi herkes görebilir!

    Firesheep'i kurup Start Capturing'e bastığınızda bir süre sonra o ağa bağlı hesaplar çıkıyor



    Program Hangi Siteleri Görülebilir Kılıyor?

    Ancak, siz bu lüksü yaşarken çevrede aynı ağı kullanan ve ufak bir programcık kullanan kişiler tüm bilgilerinize ulaşabilir.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in ortaya çıkarttığı habere göre, halka açık ağlarda bulunan güvenlik açıklarından faydalanan program, gizli Facebook ve Twitter profillerinin eklenmeden dolaşılabilmesini sağlıyor.

    Sadece 3 MB büyüklüğündeki bu ufak program sadece Facebook ve Twitter sitelerindeki bilgilerinize ulaşmak için kullanılmıyor.

    Gmail başta olmak üzere birçok ücretsiz posta ve üyelik gerektiren tüm sitelerdeki hesaplarınızda dolaşılmaya açık hale getiriliyor.

    Firesheep adlı programın yazılımcısı ise halka açık ve ücretsiz ağların ne kadar da tehlikeli olduğunu göstermek için bu ürünü geliştirdiğini açıkladı.

    Tatilde Bilgisayarınızı Nasıl Güvene Almalısınız?



    :: Herkese açık Wi-Fi ağlarından internete giriyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Facebook profilinizi herkes görebilir! Yorumları