Bardakoğlu'nun gençlerle ilgili beklentisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-27-2010 (14:56)   Son Mesaj: 10-27-2010 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    10-27-2010

    Bardakoğlu'nun gençlerle ilgili beklentisi

    Bardakoğlu'nun gençlerle ilgili beklentisi


    Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, gençlerin ahlak konusunda geleceği daha iyi temsil etmesini istediklerini söyledi.

    Bardakoğlu, Adıyaman Üniversitesi bünyesinde yapılacak caminin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Adıyaman'da, Adıyaman Valiliğini, Adıyaman Belediyesi'ni ve İl Müftülüğünü ziyaret etti.
    Bardakoğlu, Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde, Adıyaman Üniversitesi bünyesinde açılacak olan caminin temel atma törenini gerçekleştirmek için Adıyaman'a geldiklerini söyledi.

    Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu, yeni neslin gerek modern dünya bilgisi gerekse de İslam bilgisiyle donanımlı olmasının, devlete ve millete büyük katkı sağlayacağını ifade eden Bardakoğlu,''İstiyoruz ki, gençlerimiz ahlak konusunda yarınlarımızı çok iyi temsil etsin'' diye konuştu.

    Adıyaman'ın huzur iklimine sahip ender illerden biri olduğunu belirterek, Adıyaman'daki huzurun ve sevgi ortamının tüm illere yayılmasını dileyen Bardakoğlu, ''Adıyaman'ı ben çok farklı seviyorum. Çok sayıda enbiya evliya burada bulunmakta. Buranın bereket bölgesi olması da bundan kaynaklanmaktadır. Gönül ister ki her yer Adıyaman olsun'' dedi.

    Vali Ramazan Sodan da Bardakoğlu'nu Adıyaman'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Bardakoğlu, Adıyaman Valiliği şeref defterini imzaladı. Vali Ramazan Sodan, Bardakoğlu'na el işlemesi halı, Bardakoğlu da Ramazan Sodan'a bir kitap hediye etti.

    Adıyaman Belediyesi'ni de ziyaret eden Bardakoğlu, yeri bilinen iki büyük sahabeden İstanbul'da bulunan Eba Eyüp El Ensari ve Adıyaman'da bulunan Saffan Bin Muattal hazretlerinin bölgeyi ülkenin önemli inanç merkezleri haline getirdiğini ifade ederek, ''Bu insanların yüzü suyu hürmetine Adıyaman ve ülkemiz inşallah huzur ve barış içerisinde, kardeş kardeşe yaşayacağımız bölgeler haline gelir'' diye konuştu.

    Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bardakoğlu'na işlemeli bardak seti, Bardakoğlu'da Büyükaslan'a kitap hediye etti.

    -''GERÇEK ÖĞRETMENLER, ANNELERDİR''

    Bardakoğlu, Adıyaman Belediyesi'ni ziyaretinin ardından Adıyaman İl Müftülüğü'ne geçti ve İl Müftüsü Ali Öztürkçü ile sohbet etti, müftülük bünyesinde kurulan 'Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu'nu hizmete açtı, büroyu gezdi.

    Bu tür büroların çoğu ildeki müftülüklerde bulunduğunu ve büroların aile yapısı açısından önemli yere sahip olduğunu dile getiren Bardakoğlu, şöyle konuştu:

    ''Kadın ve erkek ayrımcılığını önlemek ve kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırmak için aile İrşad ve Rehberlik büroları çok önemli yer tutar. Kadınların eğitimi ve evdeki genç kızlarımızı geleceğe hazırlamak için bu bürolar biçilmiş kaftan gibidir.

    Burada çalışan bayanlarımız da gönül vermiş insanlardır. Aslında gerçek öğretmenler annelerdir. Annelere verilecek olan eğitim evdeki genç kızlarımızı da doğrudan etkileyeceği için önemli yer tutar. Gençlerimizi dini yönden aydınlatıp geleceğe hazırlamak Türk toplumu için büyük önem taşır. Bu nedenle burada eğitim veren bayan kardeşlerimize yürekten teşekkür eder çalışmalarının devamını dilerim.''

    Bardakoğlu daha sonra Ulu Cami'de öğle namazı kıldı ve vatandaşlara vaaz verdi.




    Bardakoğlu'nun gençlerle ilgili beklentisi Yorumları