Şener: Başbakan'ın siyaseti gerginlik üzerine   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (14:36)   Son Mesaj: 10-27-2010 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    10-27-2010

    Şener: Başbakan'ın siyaseti gerginlik üzerine

    Şener: Başbakan'ın siyaseti gerginlik üzerine


    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset biçiminin gerginliğe, kavgaya dayalı olduğunu ileri sürerek, ''Bazı muhalefet partileri de Başbakan'ın peşine takılıp aynı yöntemi kullanıyorlar'' dedi.

    İnsani Değerler Derneği tarafından Rixos Otel'de düzenlenen ''Siyaset ve İnsani Değerler Toplantısı''na katılan Şener, siyasetteki üsluba ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
    Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin siyaset tarzının gerginliğe dayalı olduğunu savunan Şener, şöyle konuştu:

    ''Başbakan'ın siyaset biçimi gerginliğe, kavgaya dayalıdır. Gündemi belirliyor, üslubu belirliyor, bazı muhalefet partileri de Başbakan'ın peşine takılıp aynı yöntemi kullanıyorlar. Bu siyaset tarzı soğuk savaş dönemi siyaset tarzıdır, kavramlar üzerinden kavga ederek seçmeni ayrıştırma, tarihin eski bir döneminde geçmişte kalmış siyaset tarzıdır. Fakat iktidar partisi Genel Başkanı ve aynı yöntemi benimseyen bazı muhalefet parti liderleri, tarihin geçmişinde kalmış bu siyaset biçimini günümüz Türkiye'sine taşımışlardır. Geleceğin Türkiye'sine de dayatmaya çalışmaktadırlar. Ancak bugün küresel rekabet vardır, tüm uluslar ve bireyler küresel rekabetin baskısı altındadır. Bu siyaset tarzıyla Türkiye küresel rekabette başarılı olamaz, bütün enerjisini kendisiyle bir biriyle tüketir gider. Enerjisini birbiriyle tüketen ulus inşa etmeye çalışan bu siyasetin bir an önce kendisini değiştirmesi lazımdır.''

    Şener, genel seçimlerde başka partilerle ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine Türkiye'deki seçmenin büyük çoğunluğunun makulden, mantıklıdan yana, merkezde olduğunu söyledi.

    ''Uç siyaset yapan partilerin, 'maniple etmek' suretiyle merkezi boşalttıklarını'' savunan Şener, ''Ama bu geçici bir süreçtir, biz Türkiye Partisi olarak seçmenin ağırlı bölümünü ifade eden merkezi, tekrar ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz ve gerçekleştireceğiz. Ancak, her partinin seçim taktikleri olur, ittifaklarda bu taktiklerdendir, seçimler yaklaştığı zaman bizde gerekli olanı yaparız'' dedi.

    İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir ise konuşmasında, siyasetin gerginlikler, kamplaşmalar, kutuplaşmalar üzerinden değil ''insani değerler'' üzerinden kurgulanması gerektiğini söyledi.

    İnsani değerler üzerinden kurgulanan siyasetin, siyasetçiye olan güveni ve itibarı artıracağına inandıklarını ifade eden Bozdemir, ''Yaptığımız etkinlik siyasette gerginliklerin yerini insani değerlerin alması, toplumsal uzlaşmaya, barışa ve demokrasimizin güçlenmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Cumhuriyetimizin 87. yılını kutlayacağımız şu günlerde siyasette yeni ve güzel bir dönemin başlangıcı olması en büyük temennimizdir'' diye konuştu.




    Şener: Başbakan'ın siyaseti gerginlik üzerine Yorumları