BDP'li Buldan: Siyasi tutuklular af edilsin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (14:37)   Son Mesaj: 10-27-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    10-27-2010

    BDP'li Buldan: Siyasi tutuklular af edilsin

    BDP'li Buldan: Siyasi tutuklular af edilsin


    BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, bütün siyasi tutuklular için af çıkarılması gerektiğini söyledi.

    Buldan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'daki KCK operasyonu kasamında, 17 yaşındaki G.E. adlı kız çocuğunun ifadelerine dayanılarak bazı parti yöneticilerinin tutuklandığını iddia etti. Buldan, operasyondan 3 gün sonra G.E'nin de evinde gözaltına alındığını ve 2 saat sonra bırakılacağı söylenmesine rağmen yakınlarının günlerdir G.E'den haber alamadığını anlattı.
    Pervin Buldan, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı göreve davet etiklerini söyledi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Buldan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlık Divanının 28 üyesi tarafından verilen önergenin içeriğine katıldıklarını belirtti. Buldan, ''iki taraflı bir ateşkes ilan edilmesi, Kürtçe'nin anayasal güvence altına alınması'' konularının TBMM Genel Kurulunda görüşülmesinin faydalı olacağını ifade etti. Buldan, ayrıca, bütün siyasi tutuklular için af çıkarılması gerektiğini dile getirdi.




    BDP'li Buldan: Siyasi tutuklular af edilsin Yorumları