Otobanda karısını öldürene müebbet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-27-2010 (14:06)   Son Mesaj: 10-27-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1180  

    10-27-2010

    Otobanda karısını öldürene müebbet

    Otobanda karısını öldürene müebbet


    Çeşme Otobanı'nda barışmak için tatile çıktığı eski eşini, 2 çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılandığı dava karar aşamasına geldi.

    Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Serkan Yıldırım'ın, ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
    İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Yıldırım ve avukatıyla müdahiller maktul Burcu Taşçı'nın annesi Gülten Keser, babası Remzi Taşçı, kardeşleri Ayşe ve Emre Taşçı katıldı.

    Duruşmada, sanık hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumundan gönderilen ve Yıldırım'da herhangi bir akıl hastalığı veya zeka geriliğine rastlanmadığını, cezai ehliyetinin tam olduğunu belirten raporun mahkemeye ulaştığı kaydedildi.

    Dava hakkında tevsi tahkikat talebinde bulunmayan Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

    -ŞARTLA TAHLİYESİ GERİ ALINACAK-

    Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan, esas hakkında mütalaasında, olayı özetlerken, daha önce evli olan Burcu Taşçı ve Serkan Yıldırım çiftinin, yeniden bir araya gelmek için çocukları da yanlarına alarak Çeşme'ye tatile gittikleri, dönüşte Çeşme-İzmir Otobanı'nda yol alırken öldürülen ile sanık arasında tartışma çıktığını belirtti.

    Sanığın öldürülen Burcu Taşçı'yı saçından çektiği, bunun üzerine Taşçı'nın saçını kurtarmak için direksiyonu tuttuğu ve aracın durduğu ifade edilen mütalaada, şunlar aktarıldı:

    ''Araç durduğunda sanığın öldürülene kafa attığı, öldürülenin aracın kapısını açarak kaçmaya başladığı, sanığın da onu yakalayarak, otoban kenarındaki demirlere çekip bıçakla birden çok kez vurduğu, ilk darbeyi sırtına alan Taşçı'nın sanığa hitaben 'Seni sevmiyorum, seninle evlenmeyeceğim' dediği, bıçak darbeleriyle Taşçı'nın yere düşmesi üzerine sanığın kaçtığı belirlenmiştir.

    Otopsi sonucu düzenlenen raporda, Taşçı'nın vücudunda 20 adet kesici-delici alet yarasının saptandığı, kişinin ölümünün buna bağlı iç organ yaralanmasıyla gelişen kanama sonucu olduğu bildirilmiştir.''

    Mütalaada, sanık hakkında daha önce Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesince ''adam öldürmek'' suçundan 18 yıl hapis cezası verildiği ve bu suçtan şartla tahliye edildiği hatırlatılarak, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulunca yapılan inceleme sonucunda düzenlenen rapora göre, sanık Yıldırım'ın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği kaydedildi.

    Cumhuriyet savcısı, sanık Serkan Yıldırım'ın ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını, daha önce ''adam öldürmek'' suçundan şartla tahliye edildiği ve bu suçu şartla tahliye süresi içinde işlediği anlaşıldığından, şartla tahliyesinin geri alınması için kesinleşmiş kararın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi.

    Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre isteyen sanık ve sanık avukatına mehil vererek, duruşmayı erteledi.

    -OLAY-

    Boşandığı Burcu Taşçı'yı 8 Haziran 2009'da Çeşme'ye tatile götüren, dönüşte otobanda 2 çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Serkan Yıldırım, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ''kasten adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

    Daha önce cinayet suçundan 18 yıla mahkum olduğu ve şartlı salıvermeden yararlanarak tahliye edildiği belirtilen Yıldırım'ın eski eşini tartışma sırasında ''birleşemeyeceklerini'' söylemesi üzerine öldürdüğünü anlattığı iddia edilmişti.

    Yıldırım, Burcu Taşçı'yı, oğlu B.Y. (3) ve üvey oğlu M.P'nin (11) önünde bıçaklamış, M.P'nin yoldan geçen otomobilleri durdurarak haber vermesi üzerine hastaneye kaldırılan Taşçı, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.




    Otobanda karısını öldürene müebbet Yorumları