BDP, su kaynaklarını Meclis'e taşıdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-27-2010 (13:36)   Son Mesaj: 10-27-2010 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    10-27-2010

    BDP, su kaynaklarını Meclis'e taşıdı

    BDP, su kaynaklarını Meclis'e taşıdı


    BDP, su kaynakları ve su hizmetlerinin özelleştirilmesinin neden olduğu sorunların tespiti için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

    BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, kullanma ve içme suyunun yerli ve yabancı sermayelere peşkeş çekildiği iddia edildi. Gerekçede, özel işletme mantığı ile hareket eden yerel yönetimlerin, şebeke suyunun kalitesini düşürerek ve kontörlü su sayaçlarını yaygınlaştırarak halkın suya erişim hakkını engellediği öne sürüldü.
    Özellikle büyük kentlerde, halkın musluklardan akan suyu içemediği için şişelenmiş suyu satın almak zorunda kaldığı ifade edildi.

    Önergede, su kaynakları ve su hizmetlerinin özelleştirmesinin neden olduğu olumsuz durumun incelenmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılması talep edildi.




    BDP, su kaynaklarını Meclis'e taşıdı Yorumları