Arkadaşını öldüren zanlıya 15 yıl hapis   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-27-2010 (12:04)   Son Mesaj: 10-27-2010 (12:04)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    10-27-2010

    Arkadaşını öldüren zanlıya 15 yıl hapis

    Arkadaşını öldüren zanlıya 15 yıl hapis


    Adana'da arkadaşını tahtayla öldürüp cesedini baraj gölüne attığı iddiasıyla yargılanan sanık, 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4 Martta, Dilberler Sekisi mevkisinde birlikte alkol aldığı Mustafa Kandemir (46) ile alacak verecek meselesinden tartışıp ardından başına tahtayla vurarak öldürdüğü ve cesedini Seyhan Baraj Gölü'ne attığı iddia edilen tutuklu sanık Mehmet Dinç (40) hazır bulundu.
    Sanık Mehmet Dinç, Kandemir'in 10 yıllık arkadaşı olduğunu ve öldürmek amacıyla hareket etmediğini iddia etti.

    Olay günü Kandemir'in kendisini telefonla arayarak buluşmak istediğini belirten sanık Dinç, ifadesini şöyle sürdürdü:

    ''Mustafa ile Dilberler Sekisi yakınında bulunan çamlıkta buluştuk. Oraya arkadaşımın arabasıyla gittim. Giderken de 12 şişe bira aldım. Birlikte 3'er şişe bira içtikten sonra Mustafa tanıdığı bir kadın arkadaşını telefonla arayarak buluşmak istediğini söyledi. Buluştuğumuz kadınla ilişkiye girdim. Kadına parayı da Mustafa verdi. Daha sonra tekrar Dilberler Sekisi'nin oraya döndük. Bir süre sonra su kenarına indik. Burada içki içmeye devam ederken Mustafa bana verdiği 34 bin lira borcun faizini neden ödemediğimi sordu. Ben de kendisine bu konuyu daha önce konuştuğumuzu ve maddi durumumun iyi olmadığını söylediğimi hatırlattım ancak Mustafa borcumu ödememin kolayı olduğunu söyleyince nasıl olacağını sordum. Mustafa ''büyük kızın var, hanımın var, bana getir' deyince uyardım. Aynı şekilde konuşmaya devam edince, arabada tahra vardı, keskin olmayan tarafıyla başına vurdum. Mustafa arabadan çıktıktan sonra küfür etmeyi sürdürünce kavga etmeye başladık. Daha sonra suya düşünce ben de orayı terk ettim. Öldüğünü ise bir gün sonra polisten öğrendim. Pişmanım, kendisi arkadaşımdı ve böyle olmasını istemezdim.''

    Mahkeme heyeti, hakkında müebbet hapis istenen sanık Mehmet Dinç'i tahrik maddesi indiriminden yararlandırıp duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.




    Arkadaşını öldüren zanlıya 15 yıl hapis Yorumları