Başörtüsü açmazı ve Şanlıurfa gerçeği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-27-2010 (00:18)   Son Mesaj: 10-27-2010 (00:18)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    10-27-2010

    Başörtüsü açmazı ve Şanlıurfa gerçeği

    Başörtüsü açmazı ve Şanlıurfa gerçeği


    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında CHP ve başörtüsü, askeri sırlar ve AK Parti Şanlıurfa'da yaşananlar masaya yatırıldı.



    Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Yenişafak Yazarı İbrahim Kahveci ülkenin gündemini tartışmaya açtılar.
    Programda son bir haftada başörtüsüne ilişkin siyasi partilerden yapılan açıklamalar gündeme geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne ilişkin çıkışları ve son bir haftada sözlerdeki sertleşmeye dikkat çekildi.

    BAŞÖRTÜSÜ VE PARTİLERİN YAKLAŞIMI

    Programda Ünal Tanık, CHP'nin asli görevini yerine getirdiğini Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın uyarısının CHP dışındaki partilere yönelik olduğunu vurguladı.

    Hasan Öztürk ise Yalçınkaya'nın uyarısının normalde tüm partileri kapsadığını AK Parti ve MHP'nin savcıya karşı çıkarken CHP'nin savunma pozisyonuna düşmesinin CHP'de değişim iddialarını boşa çıkardığını dile getirdi.

    Öztürk, CHP'nin referandum için meydanlara çıktığında başörtüsü için 'ben çözerim' sözünü unuttuğunu bugün ise geri çekildiğini ve tam bir çıkmaza girdiğini dile getirdi. Öztürk, CHP'nin Çankaya'daki resepsiyona gitmeme tavrının da yine başörtüsüne yönelik olduğunu ve bunun için şart getirdiğine dikkat çekti.

    Ünal Tanık, başörtüsü sorununun çözümü konusunda var olan sürecin AK Parti için sıkıntı doğuracağını kimsenin bugünkü durumdan dolayı CHP'yi sorumlu tutmayacağını dile getirirken sorunun genel seçimler sonrasına kalıyor olmasının sıkıntı doğuracağını dile getirdi.

    REFERANDUM VE KAPASİTE KULLANIMDAKİ ARTIŞ

    İbrahim Kahveci ise , Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde söyledikleri ile birlikte tavrı ile sempati oluşturduğunu, sakin bir tavır sergilediğini dile getirerek "Ancak sözleri çelişkiler ortaya çıkmıştı. Malatya'da referandumun kaysıya ne faydası olacak demişti, bugün ise referandum sonrası kapasite kullanımında en az yüzde 2'lik artış gözlendi. Bu da CHP'nin olayı göremediğinin en büyük göstergesidir. Referandum ülkede ekonomik piyasalara güven olarak yansıdığını ortaya koydu. CHP'nin meydanlarda konuşmasının tabanının olmadığı ortaya çıktı. Bana göre iki iktidar var. Devlet iktidarı millet iktidarı, bugün CHP'nin tavrındaki sertleşmenin nedeninde millet iktidarının öne çıkması devlet iktidarı savunucularını zor duruma bıraktı.

    MARDİN VE MÜSLÜM GÜNDÜZ OLAYI

    Hasan Öztürk, Mardin'de Cumhurbaşkanı Gül'ün Artuklü Üniversitesi'nin açılışında 4 dilde yazılmış hoşgeldin pankartı ile karşılandığını Gül'ün çok büyük teveccüh gördüğünü belirtirken "Benim aklıma bir önceki Cumhurbaşkanı Sezer'in ziyaret etmesi halinde ne olurdu sorusu aklıma geldi."

    Hasan Öztürk, gazeteci Ruşen Çakır'ın 'bugünün Müslüm Gündüz'ü Cübbeli Ahmet Hoca'mı şeklindeki yazılarından sonra ekrana 'Müslüm Gündüz'ü çıkarması dikkat çekicidir. Ancak 'bana göre Müslüman bir delikten ancak bir kez ısırılır'

    AK PARTİ ŞANLIURFA'DA NELER YAŞANDI

    Ünal Tanık, AK Parti grup toplantısında bir milletvekilinin partiye katıldığı açıklandığından hemen sonra bir milletvekilinin istifa açıklaması geldi. Olayı hiç bilmeyenler olayın iki vekil arasında bir sorundan kaynaklanacağı düşüncesindeydiler. İşin aslı ise Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Fakıbaba'da yatıyor.

    İbrahim Kahveci, mezarlıkların vazgeçilmez insanlarla dolu olduğunu, küresel krizden en fazla etkilenen Bursa olmasına rağmen Ak Parti seçimi kazanırken Şanlıurfa'da ise birileri 'Ceketimi koysam kazanırım' diyerek AK Parti'ye büyük hüsran yaşattığını dile getirerek "ABD bugün en güçlü ülke ise insan fikrine ve beynine büyük önem verdiği için bu noktada olduğunu söyledi."

    Ünal Tanık, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı için Fakıbaba'nın adaylığına AK Partili Sabahattin Cevheri'nin karşı çıktığını ve aday gösterilmesi halinde partiden ayrılmakla tehdit ettiğini söyledi. O gün AK Parti bunu göğüslemedi. Fakıbaba bağımsız aday oldu ve kazandı.

    AK Partiye gelen milletvekili ile AK Parti'den istifa eden vekil arasında büyük gerilim yıllardır vardı ve bugün Sabahattin Cevheri partiden ayrılmasıyla noktalandığını belirtti.

    DÜNYA TİCARET MERKEZİ VE RÜŞVET OLAYI

    Ünal Tanık, Dünya Ticaret Merkezi ve CNR Fuarcılık'ın tahliye kararı İTO'da Mehmet Yıldırım döneminde gündeme gelen bir olaydı. Murat Yalçıntaş olayı kucağında buldu. Murat Yalçıntaş bir sürü mücadele verdi. CNR Fuarcılık hakkında açılan tahliye davasında bölgede bir başka yeri kiraladı ve inşaat başladı. Ceyda Erem, en zayıf olduğu noktada gözaltılar ve tutuklamalar gerçekleşti. Bundan sonraki sürecin nasıl yaşanacağı belli değil.

    İbrahim Kahveci, odalar ve kurumların ellerindeki imkanlar çok büyük noktalara ulaştığı bir gerçek. Ancak bu kurumlar bazen yetki ve insiyatifleri yüzünden başları belaya giriyor. Oysa bu kurumlar ellerindeki imkanları sanayiciye ve işadamına sunabilse ekonomiye yansıması çok daha önemli olabilirdi.

    Hasan Öztürk, rüşvet davasının çok ikircikli bir yapı olduğunu belirterek, Murat Yalçıntaş'ın ABD iken operasyonun başlandığını, kendisinin ihbarcı olmasına rağmen Türkiye'ye geldiğinde gözaltına alınarak hakkında tutuklama kararı verilmesi hayli ilginçtir.

    Ünal Tanık, şantaj ve askeri casusluk baskınıyla iligili 100 dolayında adrese baskın düzenlenmesi sonrasında 40 dolayında gözaltı yaşandı. Tüm bunların perde arkasında Türkiye'nin Savunma Sanayi'ne ilişkin dosyalar kadın zaafı kullanılarak birileri tarafından elde edildi. Emekli bir albayda Türkiye'nin gizli sırları ele geçirildi.

    İbrahim Kahveci, MKE'de üst düzey mühendislerin ölü bulunması, MİT'te bazı isimlerin son günlerde cenazelerinin bulunması Atlas Jet uçağının düşmesiyle 6 ült düzey bilim adamının hayatını kaybetmesi sadece tesadüfle açıklanacak konular değil.




    Başörtüsü açmazı ve Şanlıurfa gerçeği Yorumları