Yargıtay 'CHP kurultayı yenilensin' dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (23:37)   Son Mesaj: 10-26-2010 (23:37)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    10-26-2010

    Yargıtay 'CHP kurultayı yenilensin' dedi

    Yargıtay 'CHP kurultayı yenilensin' dedi


    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partis'nin 22-23 Mayıs 2010'daki kurultayının, yapılan incelemeler ve yazışmaların ardından, kurultayın ikinci gününün yenilenmesine karar verdi.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığ Siyasi Partiler Bürosu, ilgili dairenin verdiği kararı, özel kuryeyle CHP genel merkezine teslim etti.
    BU KARAR NEDEN ALINDI

    Gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre; Yargıtay'ın ilgili dairesi kurultayın 2'inci gününde yapılan (23 Mayıs) Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu, Bilim Platformunun teşkil edildiği seçimin yenilenmesine karar verdi.

    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayın ilk gününde herhangi bir hukuki bir problem görmedi.

    Kurultayın 2'inci günü yani 23 Mayıs'ta parti delegeleri, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın isteği doğrultusunda, Deniz Baykal'ın hazırlattığı ve kamuoyunda 'yeni tüzük' olarak bilinen tüzüğün uygulanmaması yönünde karar alınmıştı.

    Yargıtay, yasaya göre tüzüğün delege oylarıyla ertelenemeyeceğini, tüzüğün ertelenebilmesi için bir tüzük kurultayının toplanması gerektiğini belirterek 23 Mayıs'ta yapılan seçimleri ve tüzüğün ertelenmesi kararını iptal etti.

    Gerçekgündem




    Yargıtay 'CHP kurultayı yenilensin' dedi Yorumları