İlköğretim öğrencisi ırmakta kayboldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (20:58)   Son Mesaj: 10-26-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    10-26-2010

    İlköğretim öğrencisi ırmakta kayboldu

    İlköğretim öğrencisi  ırmakta kayboldu


    Antalya'nın Serik ilçesinde 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Selami Peşman'ın Köprüçayı Irmağı'nda kaybolduğu belirlendi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Serik'teki Dr. Gülşen Baki İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Selami Peşman (11) dün eve dönmeyince ailesi önce belediye hoparlöründen kayıp anonsu yaptırdı, ardından da Serik İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.
    Çocuğun dün evden ayrılırken arkadaşlarıyla ders çalışacağını belirterek kitaplarını da alıp evden ayrıldığını anlatan ailenin ifadesi üzerine polis, Peşman'ın okul arkadaşı M.A. ve kardeşi A.A.A. ile bağlantıya geçti. İlk anda Peşman'ı gördüklerini reddeden çocukların, polisin sorgulaması sonunda Selami Peşman ile Köprüçayı Irmağı'na gittiklerini, Peşman'ın Köprüçayı Irmağı'na girdikten sonra sulara kapıldığını, bunun üzerine korkarak küçük çocuğun kıyafetlerini çalıların arkasına sakladıklarını ve evlerine döndüklerini söyledikleri öğrenildi.

    Çocukların ifadeleri üzerine Peşman'ın suya girdiği bölgede inceleme başlatıldı. Arama çalışmalarına Antalya'dan gelen Sivil Savunma ekipleri ve vatandaşlar da destek verdi.

    Serik Kaymakamı Ahmet Ümit de bölgeye gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Ümit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selami Peşman'ın arkadaşlarıyla okul çıkışında bölgeye geldiğini ve küçük çocuğun burada sulara kapıldığını söyledi. Ümit, Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı acil kurtarma ekiplerinin olay yerine çağrıldığını ve arama çalışmalarına başladığını ancak havanın kararması nedeniyle çalışmalara ara verildiğini ve yarın sabah erken saatlerde aramalara yeniden başlanacağını bildirdi.




    İlköğretim öğrencisi ırmakta kayboldu Yorumları