Hazine arazisine arpa ekenlere soruşturma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (19:06)   Son Mesaj: 10-26-2010 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-26-2010

    Hazine arazisine arpa ekenlere soruşturma

    Hazine arazisine arpa ekenlere soruşturma


    Malatya'da hazine arazisine arpa eken köylüler hakkında soruşturma açıldı.

    Alınan bilgiye göre, Akçadağ ilçesine bağlı İkinciler köyünde yaşayan H.L. (33), A.T. (23), E.K. (38), U.K. (22) ve E.A. (22), köylerinin çevresindeki hazine arazileri ve meraların başka şirketler tarafından kiralandığını, bu nedenle kendi hayvanlarını otlatacak yer bulamadıklarını gerekçe göstererek 250 dönüm hazine arazisine arpa ekti.
    Bunun üzerine gözaltına alınan köylüler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Akçadağ Kaymakamı Erhan Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasal olarak araziyi kiralayarak yatırım yapan şirketlerin elinde bulunan hazine arazilerinin yasal olmayan biçimde sürüldüğünü, bununla ilgili olarak savcılık soruşturmasının sürdürüldüğünü ifade etti.

    Günay, mera arazilerinin kiralanmasına köylülerin farklı biçimlerde tepki gösterdiğini belirterek, ''Burada yapılan yatırımların köylülere de katkısı olacaktır ancak şu ana kadar köylü bunun bilincine varmış değil. Tepkinin şekli yasal değildir. Bununla ilgili de soruşturma başlatılmıştır'' dedi.




    Hazine arazisine arpa ekenlere soruşturma Yorumları