Küre' davasında Kasım Zengin'e müzekkere   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (18:57)   Son Mesaj: 10-26-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    10-26-2010

    Küre' davasında Kasım Zengin'e müzekkere

    Küre' davasında Kasım Zengin'e müzekkere


    ''Küre Operasyonu''nun ardından açılan ve kamuoyunda ''Sauna Çetesi'' olarak bilinen 18 kişinin yargılandığı davanın sanıklarından Kasım Zengin'in, İstanbul'daki adresinden hazır edilerek, hakkında adli tıp kurumundan rapor aldırılması için müzekkere yazılmasına karar verildi.

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, sanıklar Siyami Gündüzoğlu ve Ertuğrul Çakır ile sanık avukatları katıldı.
    Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, sanıklardan Kasım Zengin'in akıl sağlığı ile ilgili Adli Tıp Kurumundan rapor aldırılması için yazılan müzekkereye olumsuz yanıt verildiğini, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığınca Zengin'in belirtilen adreste bulunmadığının bildirildiğini ifade etti.

    Zengin'in avukatı Bekir Şahin, müvekkilinin Şişli'deki adreste bulunduğunu ve Adli Tıp Kurumuna gitmek için beklediğini savunarak, ''Muhtemelen bir karışıklık oldu. Yeniden bu konuda müzekkere yazılsın'' dedi.

    Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, sanık Kasım Zengin hakkında rapor aldırılması için yeniden müzekkere yazılmasını talep etti.

    Zengin'in Şişli'deki adresinden hazır edilerek, akıl sağlığı ile ilgili Adli Tıp Kurumundan rapor aldırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, bu nedenle duruşmayı erteledi.




    Küre' davasında Kasım Zengin'e müzekkere Yorumları