KCK sanıklarına tahliye talebine ret   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (18:56)   Son Mesaj: 10-26-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    10-26-2010

    KCK sanıklarına tahliye talebine ret

    KCK sanıklarına tahliye talebine ret


    PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM)'' ile ilgili davanın 6. duruşması sona erdi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki oturumuna 94'ü tutuklu 95 sanık katıldı.
    Duruşmanın sabahki bölümünde Hüseyin Yılmaz ve Ramazan Morkoç ile ilgili kısımlar, öğleden sonra ise Salih Akdoğan, Turan Genç, Mehmet Abbasoğlu ve Senanik Öner ile ilgili kısımlar okundu.

    İddianamede sanıklardan Salih Akdoğan'ın KCK/TM yapılanması içerisindeki Ekonomik Alan Merkezi'nde yönetici düzeyinde sorumlu olarak örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu anlatıldı.

    Sanığın birçok kez Irak'ın kuzeyinde bulunan örgüt kamplarına giderek üst düzey örgüt yöneticileri ile görüştüğünü belirten savcı, ''Kapatılan DTP'li belediyelerin, il ve ilçe başkanlıklarının harcamalarının dahi şüphelinin bilgisi dahilinde yapıldığı, onun izni olmadan herhangi bir belediye başkanının kendi kafasına göre bir konuda harcama yapamadığı belirlenmiştir'' dedi.

    Sanıklardan Turan Genç'in de KCK/TM yapılanması içerisindeki Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komitesi başta olmak üzere diğer alanlarda yöneticilik yaptığı, belediye başkanları, yardımcıları, üst düzey belediye yöneticileri ve belediye çalışanlarının tespiti, işe alınması, işten çıkarılması, denetlenmesi gibi görevleri yerine getirdiği belirtildi.

    Diğer sanıklar Mehmet Abbasoğlu ve Senanik Öner ile ilgili bölümün okunmasının ardından sanık avukatları, tahliyeye ilişkin taleplerini dile getirdi.

    Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı yarın sabah 09.30'a erteledi.

    -İSTENEN CEZALAR-


    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 104'ü tutuklu 152 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'', ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.




    KCK sanıklarına tahliye talebine ret Yorumları