Gül: Bu hiçbirimizin tercihi değil   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (18:38)   Son Mesaj: 10-26-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    10-26-2010

    Gül: Bu hiçbirimizin tercihi değil

    Gül: Bu hiçbirimizin tercihi değil


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Batman'da Fernas Holding'e ait alçı plaka fabrikasının açılışında Türk-Kürt ayrışmasına tepki göstererek kimsenin doğum yerinin kendi tercihi olmadığına dikkat çekti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Ben Kayseri'de doğarken buna kendim karar vermedim ki. Siz de Batman'da doğarken buna siz karar vermediniz. Ama biz, hepimiz bir milletin parçalarıyız. Biz hepimiz bu milletin, şerefli bir milletin, kıymetli, değerli fertleriyiz'' dedi.
    Gül, Batman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Fernas Holding'e ait alçı plaka fabrikasının açılışın yaptı. Gül'ü fabrikaya gelişinde ilkokul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösterileriyle karşıladı. Gül, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

    Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, fabrikanın açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Çünkü, fabrikaları genellikle İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de, İzmir'de açmaya çok alışkınız. Ama işte Batman'da da organize sanayi bölgesinde -ki organize sanayi bölgesi de maşallah dolmuş- yeni organizeye ihtiyaç var. Bu açılışı yapmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor'' diye konuştu.

    Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu'nun, Batman'a büyük hizmetlerinin bulunduğunu, işadamının daha önce yurtdışına yaptığı seyahatlerde de tanıyarak yaptığı yatırımlar hakkında bilgi sahibi olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Gül, yörenin insanlarını gördüğünde her zaman ''doğduğunuz şehirlere de borcunuz var'' dediğini, Nasıroğlu'nun bunu yerine getiren örnek kişiler arasında yer aldığını söyledi.

    Fabrikanın iş imkanları yaratması ve hayırlı kazançlar getirmesi dileğinde bulunan Gül, buralarda ne kadar çok insan çalışırsa, ne kadar istihdam olursa, o kadar eve aş gittiğine dikkati çekti.

    Batman'daki bütün gençlerin gelecekten emin olmalarını istediklerini, bir taraftan devletin bir taraftan da özel sektörün bu fabrikaları yaptığını, böylece iş imkanlarının arttığını dile getiren Gül, devletin görevinin de bu müteşebbislerin önünü açmak, onları daha çok teşvik etmek olduğunu ifade etti.

    ''Burası teşvikten en çok yararlanan şehirlerimizden birisi'' diyen Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Türkiye'nin bütün işadamlarına sesleniyorum: Buralara gelin, güzel yatırımlar yapın. Yarın geç olacaktır. Hatta yabancılarla ortaklıklar kurun. Onları da getirin, hep birlikte buralarda güzel işyerleri, güzel fabrikalar kurun. Onların bacaları güzel bir şekilde gözüksün. Tüm bunların yapılması için tabii ki çok önemli bir ihtiyaç var; bu da huzurdur, güvenliktir, istikrardır. Bir memleketin neresinde güvenlik, istikrar, huzur varsa, oralarda ticari faaliyet, sanayi, turizm, zenginlik olur. Ve oralarda büyük bir ekonomik canlılık söz konusu olur. Bunu unutmayalım. Her şeyden önce memleketimizin kıymetini bilelim. Türkiye'nin her yanı birbirinden kıymetlidir, güzeldir. Ama bu topraklarda çok bereketlidir. Tarih boyunca bütün Mezopotamya, buralar en mümbit topraklardır. Buralarda tarih boyunca güzel ekonomiler olmuştur. İşte buraların kıymetini bilelim ve memleketimize hep beraber sahip çıkalım. Bunun için birbirimizi sevmemiz gerekir. Cenabı Allah hepimizi bir tarafta yaratmış. Kimimiz Türk, kimimiz Kürt olabilir. Hepimiz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Ben Kayseri'de doğarken buna kendim karar vermedim ki. Siz de Batman'da doğarken buna siz karar vermediniz. Ama biz, hepimiz bir milletin parçalarıyız. Biz hepimiz bu milletin, şerefli bir milletin, kıymetli, değerli fertleriyiz. Hiçbirimizin birbirine üstünlüğü yok. Kim aramızda daha hayırlı işler yapıyorsa, kim aramızda insanlığa daha çok hizmet ediyorsa, kim aramızda vatanımıza, milletimize, halka daha çok hizmet ediyorsa, odur en kıymetli olan, o dur en değerli olan. Bizler bu anlayış içinde olan insanlarız. O bakımdan aramızda ayrılık, gayrılık olmaması gerekir.''

    -''NOKSANLARI GİDERMEK ZORUNDAYIZ''-

    Cumhurbaşkanı Gül, geçmiş yıllarda demokratik standartların noksanlığından dolayı çeşitli problemler olduğunu, bunları görmezlikten gelemeyeceklerini belirterek, ''Burada da var, Kayseri'de de var. Sivas'a giderseniz orada da şikayetler var. Ama bütün bunları elbirliği içerisinde geliştirmek, yükseltmek noksanlar varsa gidermek, yanlışlar varsa düzeltmek bunlar hepimizin görevidir'' dedi.

    Bütün bunların elbirliği içerisinde yapılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bu memleketin kıymetini bilelim. İstanbul Batmanlıların, Batman İstanbulluların, Edirne Diyarbakırlıların, Diyarbakır Kayserililerin... Hepimiz istediğimiz yere gideriz, yerleşiriz. Oralarda iş sahibi olur, oralarda güç sahibi olur... Bütün bu ülke bu millete aittir. Onun için aramızdaki karşılaştığımız problemler, bunları sakın yanlış yollarla halletmek çözmek olmaz. Mümkün değil zaten. O zaman acılar olur işte görüyorsunuz. O zaman terör olur, o zaman insanlar gelmez, kaçar. Ama bunları konuşarak, hep beraber el ele tutarak bu meselelerimizi tabii ki halledeceğiz. Ve bu yolda da gelişmelerin olduğunu görüyoruz.''

    Cumhurbaşkanı Gül, fabrikanın hayırlı olması dileğinde bulunarak, tesisi Batman'a kazandıran işadamı Nasıroğlu'nu tebrik etti.

    Gül, daha sonra kurdeleyi keserek fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

    Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu da törende yaptığı konuşmada holdingin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ü açılışta görmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Nasıroğlu, kendisinin fabrikanın karşısındaki köyde dünyaya geldiğini ve geçen yıllar içinde yaptığı yatırımlarla Batman'a iyi hizmetler vermek için çalıştığını söyledi. Nasıroğlu, ekonomik yatırımların yanı sıra Batman Üniversitesine Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi yaptırdığını, fakülte binasının 2011 yılında açılacağını bildirdi. Bütün bu hizmetleri yaparken bazı yaşananların da kendisini üzdüğünü dile getiren Nasıroğlu, ''Bu kadar güzelliğe rağmen, bizi mutsuz eden, içimizi kemiren bir acı da var'' dedi. Mezopotamya toprakları üzerine kurulu Batman'da terörün can aldığını dile getiren Nasıroğlu, ''Bu güzel topraklarda kan akıyor'' diye konuştu. Bu soruna çözüm bulunmasının en büyük dilekleri olduğunu ifade eden Nasıroğlu, böylece yapılan yatırımların da yöre insanına daha rahatlıkla ulaşacağını anlattı.

    Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batı Raman Petrol Üretim tesisi ile Tüpraş'da incelemelerde bulundu.




    Gül: Bu hiçbirimizin tercihi değil Yorumları