İki günlükken kaçırılan bebek bulunamıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (18:04)   Son Mesaj: 10-26-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    10-26-2010

    İki günlükken kaçırılan bebek bulunamıyor

    İki günlükken kaçırılan bebek bulunamıyor


    Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nden 9 ay önce, henüz iki günlükken kaçırılan bebeğin bulunması konusunda hiçbir gelişmenin olmadığı öğrenildi.

    İlçedeki Pekhan İş Merkezi'nde basın açıklaması yapan Avukat Hasan Aldanmaz, bugüne kadar adli ve idari makamlar tarafından yapılan tüm çalışmaların sonuçsuz kaldığını söyledi.
    Aldanmaz, bebeğin kaçırılmasının üzerinden bugün itibariyle tam olarak 9 ay geçtiğini, dokuz ayın çok uzun bir süre olmasına rağmen, bebeğin izine dahi rastlanılmadığını belirtti.

    Avukat Aldanmaz, şunları kaydetti:

    ''Dokuz aydır sabırsızlıkla bekliyoruz. Olayın araştırılması ve ihmali olanların ortaya çıkarılması için Sağlık Bakanlığından müfettiş talebinde bulunmuştuk. Ancak Bakanlık, dilekçemizin Bitlis Valiliğine gönderildiğine dair cevap verdi. Bunun üzerine tekrar müfettiş talebinde bulunarak konunun dışarıdan, bağımsız ve tarafsız müfettişler tarafından incelenmesi konusundaki ısrarımızı sürdürdük. Ancak bu kez bakanlık tarafından alay edilircesine, 'İkinci dilekçeniz, birinci dilekçenizle birleştirilmek üzere Bitlis Valiliğine gönderilmiştir' şeklinde cevap verilmiştir. Bu durum dahi olayın asıl sorumlusu olan kurumun, olaya yaklaşım tarzını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.''

    Daha önce konuyla ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan, siyasi partiler ve milletvekillerine mektuplar gönderdiklerini anımsatan Aldanmaz, Cumhurbaşkanı adına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden yazılı cevap aldıklarını bildirdi.

    Bunun dışında sadece AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in kendilerini aradığını ve durumla ilgilendiğini ifade ettiğini belirten Aldanmaz, genel anlamda bebeğin kaybolması olayına duyarsız kalındığını öne sürdü.

    Aldanmaz, sözlerine şöyle devam etti:

    ''Diğer mektuplarımıza ise bugüne kadar herhangi bir cevap alamadık. Ancak tekrar tekrar mektuplar göndererek, 'Ulus bebek' hakkında, herkesi daha fazla duyarlı olmaya çağıracağız. Öte yandan bebeğin kaçırılması nedeniyle kusuru bulunan Sağlık Bakanlığından tazminat talebinde bulunmuştuk. Sağlık Bakanlığı ise, bebeğin kaçırılması olayında kendilerinin bir hizmet kusurlarının bulunmadığını ve dolayısıyla tazminat ödenmesini gerektiren bir durumun olmadığını bize bildirdi.''

    Bakanlığın bu tavrının, vatandaşa ''git çocuğunu kendi evinde doğur'' demekle aynı anlama geldiğini savunan Aldanmaz, olaydan ötürü aileden özür dilemesi gereken Bakanlığın bu cevabının, bundan sonra da gerekli tedbirlerin alınmayacağı ve benzer vakaların tekrar yaşanabileceği endişesini yarattığını ileri sürdü. Aldanmaz, hastaneden kaçırılan bebek için idari yargıda tazminat davası açtıklarını da sözlerine ekledi.

    25 Ocak 2010 tarihinde Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde meydana gelen olayda, Hülya Ulus isimli kadının erkek bebeği, hastanenin yeni doğan ünitesinden kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı. Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğünce başlatılan soruşturma kapsamında, bebeği kaçırdığı belirtilen bir kadın ve bir erkeğin temsili robot resimleri çizilerek Bitlis ve ilçelerine dağıtılmıştı.




    İki günlükken kaçırılan bebek bulunamıyor Yorumları