TEKEL işçisine detek verenler yargılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (18:08)   Son Mesaj: 10-26-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-26-2010

    TEKEL işçisine detek verenler yargılanıyor

    TEKEL işçisine detek verenler yargılanıyor


    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, işten çıkarılan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla izinsiz yürüyüş gerçekleştirerek, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettikleri iddia edilen 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

    İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Yusuf Gençer, İsmet Gençer, Yalçın Zeyrek, Fahri Kaya ile Gökhan Kalkan katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Casim Yaman, Hüseyin Emrem, Mithat Umutoğulları, Fatma Olkun ve Onur Özel ise duruşmaya gelmedi.
    Duruşmada ifade veren sanıklar, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla davaya konu yürüyüş ve basın açıklamasını gerçekleştirdiklerini, bunun yasa dışı bir hareket değil, demokratik bir hak olduğunu savundular.

    Sanıklar, yürüyüş sırasında, emniyet güçleri tarafından uyarılmadıklarını ve eylemin sorunsuz sona erdiğini, basın açıklamasının ardından dağıldıklarını dile getirdiler.

    Bazı sanıkların avukatı ve Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak da, il başkanı olarak kendisinin de bu yürüyüşe katıldığını, gruba, emniyet güçleri tarafından sözlü uyarı yapılmadığını, hatta görevli polis memurlarıyla bir süre sohbet bile ettiğini anlattı.

    İzmir'deki bazı kurumların yöneticilerinin de bu eyleme katıldığını, bu kişilerin görevleri gereği toplumsal olaylara tepki göstermelerinin doğal olduğunu savunan Çolak, tüm sanıkların beraatını istedi.

    Duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki celse zorla getirilmelerini kararlaştıran mahkeme başkanı, duruşmayı erteledi.

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 5 Şubat 2010 tarihinde, Tekel işçilerine destek amaçlı bir yürüyüş ve ardından da basın açıklaması gerçekleştirilmişti.

    Bu eyleme katılan ve aralarında Halkın Kurtuluş Partisi, İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği, Yamanlar Spor Kulübü ve Toprak-Der yöneticilerinin de bulunduğu 10 sanık hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek, bunların hareketlerine katılmak suçlarından 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.




    TEKEL işçisine detek verenler yargılanıyor Yorumları