Hukuk dernekleri Yalçıkaya'ya tepki gösterdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (15:58)   Son Mesaj: 10-26-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 795  

    10-26-2010

    Hukuk dernekleri Yalçıkaya'ya tepki gösterdi

    Hukuk dernekleri Yalçıkaya'ya tepki gösterdi


    Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın baş örtüsüne ilişkin açıklamalarını protesto etti.

    Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesinin önünde toplanan Hukuk Dernekleri Platformu üyesi bir grup avukat, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın baş örtüsüyle ilgili açıklamalarını kınadı.
    Burada grup adına açıklama yapan avukat Şule Recepoğlu, baş örtüsü sorununun çözümü için siyasi parti temsilcilerinin mecliste ön görüşme yaptıkları sırada Yalçınkaya'nın açıklama yaparak siyasi partileri ve demokratik rejimi tehdit ettiğini öne sürdü.

    Recepoğlu, ''Başsavcı, yükseköğretim kurumlarındaki baş örtüsü kullanımına izin vermenin laiklik ilkesine aykırılık oluşturacağını iddia etmiştir. Ayrıca siyasi partileri bu konuda parti kapatma davasıyla tehdit etmiştir'' dedi.

    Anayasa Mahkemesinin parti kapatma davalarındaki anti demokratik ve resmi ideolojiden yana tutum ve kararları da göz önüne alındığında Başsavcı Yalçınkaya'nın tehdidinin ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Recepoğlu, bu ciddiyet nedeniyle demokrasiden ve parlamenter rejimden yana olan güçlerin hep birlikte tepki vermesinin doğal ve zorunlu olduğunu söyledi.

    ''Hukuk Dernekleri Platformu olarak Başsavcı Yalçınkaya'nın siyasi partilere ve demokratik rejime müdahalesini şiddetle kınıyoruz'' diyen Recepoğlu, siyasi partilerin program ve faaliyetlerini yürütürken Kemalist çizgilerle sınırlandırılmasının demokrasinin doğasına aykırı olduğunu belirterek, sosyal ve ekonomik anlamda farklı sistemleri ve anlayışları savunan partilerin varlığına tahammül edilmeyerek kapatılmasına karşı çıktıklarını, halkı bu konuda tepki veremeye çağırdıklarını söyledi.




    Hukuk dernekleri Yalçıkaya'ya tepki gösterdi Yorumları