'Başörtülü diye' Samast'ın yakını sanıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (12:57)   Son Mesaj: 10-26-2010 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-26-2010

    'Başörtülü diye' Samast'ın yakını sanıldı

    'Başörtülü diye' Samast'ın yakını sanıldı


    Ogün Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verildiği dünkü davayı, 'Hrant İçin Adalet İçin' adına takip eden yazar Emine Uçak Erdoğan 'başörtülü diye' Ogün Samast'ın yakını zannedildi.

    Ersin Çelik'in haberi

    11 Temmuz'da yapılan Saadet Partisi kongresinde GİK üyeliğine seçilen ve daha sonra Numan Kurtulmuş'la birlikte partiden istifa eden yazar-aktivist Emine Uçak Erdoğan, başörtülü olduğu için Hrant Dink'in avukatları tarafından Ogün Samast'ın yakını zannedildi.
    HRANT İÇİN GİTTİ

    Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın, cinayet işlendiğinde 17 yaşında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verilen mahkemeyi 'Hrant için adalet için' adına takip eden Emine Uçak Erdoğan, daha sonra düşüncelerini Twitter'da paylaştı.

    Sayfasına "'Hrant için adalet için' desek de en çok da utançtan bir nebze sıyrılmak için Beşiktaş Adliyesi'ndeydim" ve "Kaderde insan azmanı Ogün Samast'ın çocuk mahkemesine gönderilmesine tanık olmak da varmış" şeklinde notlar düşen Erdoğan, başörtülü olduğu için Ogün Samast'ın yakını zannedildiğini de kaydetti. Erdoğan, "Trajikomik olan başörtülü olmam sebebiyle müdahil avukatlarının bazılarının beni sanık yakını sanması." dedi.

    İZLEMEK BİLE ZULÜM

    Böyle bir davayı sıradan bir izleyici olarak bile izlemenin zulüm olduğunu belirten Erdoğan, Dink ailesinin yaşadığı duygulara da dikkat çekti: "Dava sıradan bir izleyici için bile zulüm iken ailesinin ve arkadaşlarının yaşadığı duyguyu tarif etmek mümkün olmasa gerek."

    ASİSTANIN ARKADAŞI ÇAYCI SANMIŞ

    Başından geçen olayı Twitter'da paylaşan Erdoğan'a yanıt veren Yeni Şafak Gazetesi Pazar eki yazarlarından Emeti Saruhan da benzer bir olayı yaşadığını aktardı. Saruhan, "Sene 1999. Nazlı Ilıcak'ın asistanının arkadaşı gelmişti gazeteye. Benden çay istedi. Temizlikçi sanmış." diye not düştü.




    'Başörtülü diye' Samast'ın yakını sanıldı Yorumları