Erdoğan, Başsavcıya sert çıktı Canlı izle   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (12:36)   Son Mesaj: 10-26-2010 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    10-26-2010

    Erdoğan, Başsavcıya sert çıktı Canlı izle

    Erdoğan, Başsavcıya sert çıktı Canlı izle


    Başbakan Erdoğan, Başsavcı'nın bildirisine sert cevap verdi. "Bu cumhuriyet çıt kırıldım bir cumhuriyet değildir" diyen Erdoğan, "Millet iradesi üzerinde muhafızlık görevini kendisinde görenler, bu yetkiyi siz kimden alıyorsunuz" dedi.



    Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısında partililere seslendi.
    Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

    Tarihi eserlerimiz bizi bir millet olarak belirleyen yeryüzüne attığımız nişanlardır. Geçmişimiz bizim nasıl bir tarih yazdığını gösteren işaretlerdir. O şehitlikler. Omuz omuza çarpışmış, karavanasını paylaşmış, yan yana şehit düşmüş Mehmetçiklerin naaşlarıyla doludur. Bu milleti millet yapan bu değerlerdir.

    Cumhuriyet erdemli bir yönetim biçimidir. Bu milleti vesayet altına almaya kalkanlar gereken cevabı almıştır. Cumhuriyet, istiklal ve demokrasi bu milletin değiştirilemeyecek karakteri haline gelmiştir. Cumhuriyet, belli bir zümrenin ve elitlerin değil, bu milletin tüm unsurları tarafından kurulmuştur.

    Cumhuriyet tüm korkuları bitirmiştir... Bölünme ve ayrışma gibi korkular cumhuriyetimizin yapısına terstir ve aykırıdır. Ülkenin birlik ve bütünlüğünün tehlikede olduğu vesvesesiyle bir korku cumhuriyeti oluşturmaya çalıştılar. Buradan nemalanmaya çalıştılar. Bu ülkenin hakimi savcısı yargıcı askeri polisi bu cumhuriyetin ne kadar sahibiyse işçisi köylüsü emekçisi bu ülkenin vatandaşı da o kadar sahibidir. Hiç kimse şahsi ve zümrevi heveslerini ve makam hırslarını bu milletin bekasının üzerine koyamaz. Cumhurun üzerinde bir irade olamaz. Halka rağmen değişeme ayak diremek cumhuriyetein yapısına ayak diremektir. Halka rağmen halkçılık yapamaz. Ankara'nın dışına çıkamayanlar bunu hissedemez. Sadece bedenen değil ruhen de çıkamayanlar bunu hissedemez.

    Cumhuriyeti milli irededen kopuuk olarak yüzelttiğini zannedenler yanılıyor. Yaşananlar bu sahiplenme duygusunun sonucudur. Hiç kimse bu cumhuriyeti bu milletten daha çok sevdiğini iddia ederek bu milletin iradesine karşı çıkamaz. Biz bir kabile devleti değiliz.

    Biz geçmişin sağlam temel taşları üzerinde yükselen bir Türkiye'yiz. 2023'te ilk 10'da bir Türkiye hedefindeyiz.

    Geçmişte Ulus'ta günün kıyafetine uygun değil diye kasketli köylünün oraya girişi, yasaklandı. Sakal yasaklandı, bıyık yasaklandı. Bugün aynı üniversite kapısında genç kızların başörtüsünün yasaklandığı gibi.

    Bugün cumhuriyet halkla birlikte yüceltmektedir. Çözümsüz gibi duran problemlerin aslında çözümü olduğunu cümle alme gösterdik. Eskiden içeride öcü ile dışarıda dış mihrak ile hep korkutulurduk. Siyaset dili bu korku dili ile hareketsiz bırakılır. Bu evhamlar hep bizi savunmasız bırakırdı.

    Cumhuriyetimiz bugün 8 yıl öncesine kadar daha mı zayıftır. Tüm siyasi fikirlerden soyutlanarak, başını elinin arasına alsın, ne de olsa benim yanımda değil, '8 yıl öncesine göre daha mı zayıf noktadayız diye sorsun. Türk lirası 8 yıl öncesine göre daha mı değersiz, yoksa değer mi kazanmıştır. Bu ülkenin yollarında dolaşan arabalara bakın. Yapılan duble yollara bakın... Daha mı kötü durumdayız.

    Paralarına bakın! O gün "özür dileyeceğiz" diyenler özür dilemeyi unuttular. Attık 6 sıfırı ne oldu. Attığımız her adımda cumhuriyet tehlike altına girer zayıflar diyenler. TRT Şeş ne oldu? Pompalanan korkuların boş olduğunu milletçe gördük. Bu cumhuriyet çıt kırıldım bir cumhuriyet değildir. Bu cumhuriyet kökü derinde olan ve büyük bir değişimle kurulmuş büyük bir cumhuriyettir.

    BAŞSAVCIYA SERT CEVAP

    Sütotukoyu muhafaza etmek ve yasaklarda ısrar etmek bu cumhuriyet yapılacak en büyük haksızlıktır. Şimdi cumhur cumhuriyetine sahip çıkıyor. 2010'un Türkiye'sinde statükocu zihniyet artık kabul edilemez. Milletin iradesinin üzerinde bir muhafızlık görevinde kendisini görenler Allah aşkına bu yetkiyi siz kimden alıyorsunuz. Milleti küçümseme milletin vekilini hçe sayma yetkisini nereden alıyorsunuz. Millet yanılıyor mu? Siz millete patronluk mu yapmaya kalkıyorsunuz.

    HSYK seçimlerinde aday olanlar aday oldular, aday olmak istediler ama sesi çok çıkan bir zümrenin yargıda neye tekabül ettiği ortaya çıktı. Kimse milli iradenin hakimiyetinden azade değildir. Türkiye'ye demokrasi geldi ama hala birilerinin haberi yok. Ortada siyasallaşan bir yargı yok. Ortada tarafsız bir yargıya dönüşüm var. Bizim hiç bir gizli gündemimizi, gizkli bir niyetimiz ve gizli ajandamız yok.

    Demokrasinin en güzel yanı halkın iradesini gözetmektir. Kimse bu makamların devamlı müdavimi değildir. Millet getirir millet götürür. Kim kaybederse görevi bırakır. Bizim için en büyük makam bne milletvekilliği ne bakanlık ne başbakanlıktır. Bizim için en büyük makam milletin gönlünde yer etmektir. Biz millete tepeden bakamayız.

    BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI VE MUHALEFETİN TAVRI

    Yasaklar noktasında ideal noktaya ulaşmış değiliz ama çok samimi bir mücadele vermiyoruz. Birileri engel çıkarıyor diye yasaklarla mücadeleden zvazgeçecek değiliz. Stotükocu zihniyet yasaklarla mücadelemizi engellemek için her yola başvuruyor. 8 yıl boyunca bu meseleyi çözmek için 4-5 yıl hep izledik. Başörtüsü yasağı temel bir insan hakkı ihmali olduğu ve Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu araştırmalar ortaya çıkardı.

    Referandum öncesi CHP'nin yeni Genel Başkanı bunu gündeme getirdi. Biz de samimiyetle destek vereceğimizi söyledik. Hatta siz lokomatif olalım, biz vagon olalım dedik. Ama bunlar bizi dövme niyetinde... Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. CHP bunu istismar şeklinde kullanmışsa bunun bedelini öder.

    Cummhurbaşkanı resepsiyonuna cumhur gelecek diye referandumu protesto etmeyi düşünen bir CHP 1940'dan bugüne gelememiş bir CHP'dir. CHP, Başsavcı'nın bildirisinin hedefi değil mi? Hayır bu uyarıdır. birilerine mesajdır diyor. CHP geçmişte yapılan bildirilere uyarılara olduğu gibi aynen çanak tutmaktadır. CHP'li milletvekillerine bunun üzerinden bu milletin iradesine bir saygısızlık, milletin iradesini hiçe sayma değil mi bu?

    CHP, Genel Başkanı partisinin ideolojik kanadını hesaba katmadan bu sözü vermiş ve bunun altında ezilmiştir. İnsan hakkı bir şarta bağlabilir mi? Nefes alıp verme nasıl tabi bir insan hakkı ise giyeceği kıyafeti seçmek de tabii bir insan hakkıdır. CHP makus talihine uygun olarak bir kez daha milletin gerisine düşmüştür.

    MHP'nin tavırlarının da güven vermediği ortaya çıkmıştır arkadaşlar. Arkadaşlarım da oraya gittiler. 411 milletvekilinin onayıyla alınan karar... MHP bir kez dsaha srtatükonun yanında yer almıştır ve ülkücü kanadı hayal kırıklığına uğramıştır. MHP hayır tavrıyla tabanıuna bile kendisii ikna edememiştir.

    Ak Parti yasaklara karşı mücadelede bir kez daha yalnız kalmışrtır. Ancak milletle başbaşa kalmıştır. Biz başörtüsü sorununu bir temel insan hakkı sorunu olarak görüyoruz.

    2011 seçimleri ve ardından başlayacağızmız anayasa çalışmaları özgürlüklerin dikkate alınacağı bir süreç olacaktır. Son bir kaç ay içinde yaşananlar kimin samimi olduğunu göstermiştir. Hakem millettir. Özgürlükler konusunda yine son kararı millet verecektir. Şimdilik bu meseleyi milletin vicdanına havale ediyoruz.

    Meselenin siyasetin müdahalesi olmadan çözüm yoluna girmesi umut vericidir.

    AYRINTILAR GELECEK




    Erdoğan, Başsavcıya sert çıktı Canlı izle Yorumları