Domates fiyatı üretici halinde 2 TL'ye indi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-25-2010 (18:22)   Son Mesaj: 10-25-2010 (18:22)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    10-25-2010

    Domates fiyatı üretici halinde 2 TL'ye indi

    Domates fiyatı üretici halinde 2 TL'ye indi


    Finike Sahilkent Beldesi Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Akyürek, domatesin üretici hallerinde 2 liradan işlem gördüğünü bildirdi.

    Akyürek, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, havaların kurak gitmesi ve domates güvesi olarak bilinen 'Tuta Absoluta' zararlısının ürün kaybına neden olduğunu hatırlattı. Bu yüzden domates fiyatlarında yükselme görüldüğünü vurgulayan Akyürek, fiyatların normale dönmeye başladığını kaydetti.
    Bugün itibarıyla Antalya'dan Fethiye'ye kadar uzanan Akdeniz'deki üretici hallerinde domatesin ortalama 2 liradan işlem gördüğünü belirten Akyürek, ''Seralarda zararlılara karşı kontrollü üretim yapılıyor. Ancak yaz döneminde domates yetişmiyor. Bahçede yetiştirilen domatesi de güve vurunca ürün kaybı oldu. Bu nedenle fiyatlarda suni yükselme oldu'' dedi.

    Kurban Bayramı'ndan sonra sera domatesinin yeterli miktarda piyasada olacağını ve ürün rekoltesi yükselince fiyatların da düşeceğini vurgulayan Akyürek, domates fiyatlarının 1 ile 2 lira arasında seyredeceğini belirtti.

    Domates güvesi nedeniyle bazı üreticilerin serada domates yerine patlıcan yetiştirmeye başladığına işaret eden Akyürek, bu sene turfanda sezonunda en ucuz ürünün patlıcan olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Akyürek, ayrıca turfanda ürünler konusunda üreticinin bilinçlendiğini ve ilaç kalıntısına rastlanmayacak şekilde hasat yaptığını sözlerine ekledi.

    AA




    Domates fiyatı üretici halinde 2 TL'ye indi Yorumları