Cumhurbaşkanı'na 3 dilde hoşgeldin dediler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-25-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-25-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    10-25-2010

    Cumhurbaşkanı'na 3 dilde hoşgeldin dediler

    Cumhurbaşkanı'na 3 dilde hoşgeldin dediler


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mardin'i ziyareti kapsamında, Arkeoloji Parkı'nı ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanı'nda Türkçe, Kürtçe ve Süryanice ''Cumhurbaşkanımız Mardin'e Hoşgeldiniz'' afişleri asıldı.

    Mardin Cumhuriyet Meydanı'na gelen Cumhurbaşkanı Gül'e, burada Yüksel Ağalday adlı vatandaş tarafından bir tespih hediye edildi. Daha sonra Arkeoloji Parkı'na geçen Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, çeşitli çalışmalar yapan öğrencilerle sohbet ettiler. Burada, Hayrünnisa Gül, kök boyasıyla baskı yaparken, Cumhurbaşkanı Gül de Artuklu sikkesi bastı.
    Gül çifti, öğrencilerle de sohbet ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Cumhurbaşkanı Gül, Arkeoloji Parkı'ndan ayrılırken, bir kişinin ''Avrupa istemiyoruz'' diye bağırdığı duyuldu.

    Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra çay bahçesine giderek, aralarında Kürt, Arap ve Süryani asıllı vatandaşların da bulunduğu bir grup Mardinli ile bir araya geldi, sohbet etti.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda Türkçe, Kürtçe ve Süryanice ''Cumhurbaşkanımız Mardin'e Hoşgeldiniz'' afişleri asıldı.

    Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, çay bahçesi ziyaretinin ardından Kasımiye Medresesi'ne geçerek, incelemelerde bulundu. Medrese girişinde basın mensuplarına poz da veren Gül çifti, daha sonra ağaç dikti.




    Cumhurbaşkanı'na 3 dilde hoşgeldin dediler Yorumları