Erbakan'dan hükümete: Aklınızı başınıza alın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-25-2010 (16:36)   Son Mesaj: 10-25-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    10-25-2010

    Erbakan'dan hükümete: Aklınızı başınıza alın

    Erbakan'dan hükümete: Aklınızı başınıza alın


    ABD'nin Türkiye'ye füze kalkanı kurma teklifi sorulan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ''Biz bir Müslüman ülke olan İran'ın vurulmasına yardımcı olur muyuz?'' dedi.

    Erbakan, Afganistan Hizbi İktidarı İslam Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aminuddin Şifacu'yu parti genel merkezinde kabul etti.
    Necmettin Erbakan, kabulün ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Şifacu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Şifacu ile milli devlet kurmaları noktasında başarılı olmaları açısından görüş alış verişinde bulunduklarını belirten Erbakan, ''Afganistan, İslam aleminin en önemli ülkelerinden birisidir. Asya'nın ortasında stratejik mevkiye sahiptir ve İslam birliğinin bir nevi kilit noktasındadır. Dış güçler Afganistan'ı 30 seneden beri muharebe içerisinde tutuyorlar, İslam birliğinin kurulmasını engellemek için. Bunlar karşısında da Afganistan'daki şuurlu kardeşlerimiz ülkelerini işgalden kurtarmak, milli bir devlet kurmak için 30 yıldır mücadele ediyorlar. Afganistan'ın önce dış işgalden kurtulması, sonra da bir milli devlet kurması, İslam birliği bakımından son derece büyük önem taşımaktadır'' görüşünü dile getirdi.

    Şifacu ise Erbakan'ı, yeniden genel başkanlığa seçilmesinden dolayı kutlamak için ziyaret ettiklerini belirterek, ''Büyüğümüz olarak neler yapılması gerekenleri bize anlatırsanız biz de Afganistan'a gidip oradaki gençlere ve halka anlatırız'' diye konuştu.

    Erbakan, bir basın mensubunun, ''Numan Kurtulmuş'un bir kaç gün içerisinde yeni bir parti kuracağı belirtiliyor, ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna ''Lütfen konuyla ilgili konuşalım'' yanıtını verdi.

    ''ABD'nin İsrail'i korumak için Türkiye'ye füze kalkanı kurması tartışmaları hakkında ne söylersiniz, Türkiye'de füze kalkanı kurulsun mu, hükümete ne uyarıda bulunursunuz?'' sorusuna Erbakan, ''Ben size desem ki benim yerime siz cevaplayın, bunu, bizim ne diyeceğimizi bizden iyi bilirsiniz. Biz bir Müslüman ülke olan İran'ın vurulmasına yardımcı olur muyuz?'' dedi.

    Erbakan bunun haçlı seferinin bir parçası olduğunu ifade ederek buna asla müsaade edilmeyeceğini bildirdi. Erbakan, hükümete de ''Aklınızı başınıza alın'' uyarısında bulundu.




    Erbakan'dan hükümete: Aklınızı başınıza alın Yorumları