Kazakistan yabancıların madenlerini markaja aldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-25-2010 (11:19)   Son Mesaj: 10-25-2010 (11:19)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    10-25-2010

    Kazakistan yabancıların madenlerini markaja aldı

    Kazakistan yabancıların madenlerini markaja aldı


    Kazakistan, ülkede petrol, doğalgaz ve maden işi ile uğraşan şirketleri sıkı takibe aldı.

    Kazakistan Petrol ve Doğalgaz Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede petrol, doğalgaz ve maden işinde faaliyet gösteren yabancı şirketlerden kanunu zorunluluk olan ''içerik raporu''nu zamanında hazırlamayan 17 şirketin lisansı iptal edildi.
    Kazakistan'da petrol ve doğalgaz alanında faaliyet gösteren 151 şirketten sadece 40'ı 2010 yılının ilk çeyreğinde ''içerik raporunu'' hazırlarken, uygulanan cezalar sonucu yılın 3. çeyreğinde bu rakam 86'ya yükseldi.

    Petrol ve Doğalgaz Bakanlığı temsilcisi Jan Nurbekov, ''yeni uygulanmaya başlanan bildirim sistemi sayesinde seneye bu raporu herkes zamanında verecek ve ülkede petrol ve doğalgaz alanında faaliyet gösteren şirketlerin ihlalleri de azalacak'' dedi.

    Yeni bildirim sistemine göre şirketlerin 3 kez rapor vermemesi durumunda otomatik olarak anlaşmanın feshi yoluna gidilebiliyor. İhlalin devamı halinde anlaşma tek taraflı olarak feshedilebiliyor.

    Nurbekov, yıl sonunda ihlalcilere daha katı cezalar verileceğini belirterek, şirketleri uyardı.




    Kazakistan yabancıların madenlerini markaja aldı Yorumları