'7 Bela'nın işkence arşivi çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-25-2010 (11:06)   Son Mesaj: 10-25-2010 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 1556  

    10-25-2010

    '7 Bela'nın işkence arşivi çıktı

    '7 Bela'nın işkence arşivi çıktı


    İstanbul'da çökertilen '7 Bela 7 Kardeş' çetesinin işkence görüntüleri ortaya çıktı. Üst düzey polis şeflerinin de bulunduğu şebekenin baskısından bunalan bir işadamı 2 ev satmış, borcunu kapatamayınca yaşamına son vermiş!

    Devrim TOSUNOĞLU'nun haberi
    AKŞAM dün '7 Bela 7 Kardeş' şebekesine 4 yıl sonra, yeniden operasyon düzenlendiğini, 101 olayın aydınlatıldığını duyurmuştu. Aralarında İstanbul Turizm Şube Emniyet Müdürü K.S., bir komiser, 2 polis, avukatlar ve bir banka memurunun da bulunduğu şebekenin arşivinden şoke edici görüntüler çıktı. İşte '7 Bela, 7 Kardeş'e ilişkin çarpıcı detaylar:

    4 yıl önce tutuklanan 7 akrabanın serbest kalmasının ardından çoğalan yağma, tehdit, darp olayları nedeniyle teknik takip başladı.

    İstanbul'un çeşitli ilçeleri, Bursa, Tekirdağ ve Erzurum'da 350 adrese baskın düzenlendi.

    Aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürü olan K.S., Erzurum'da görevli bir komiser, 2 polis memuru, 2 avukat ve 1 banka memurunun da bulunduğu 6'sı kadın 82 kişi yakalandı.

    Çetenin elebaşılığını yaptığı belirtilen Kemal Ç. kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinden 16 silah, 500 senet, dinleme cihazları, işkence görüntülerinin bulunduğu kasetler, 170 bin TL ele geçirildi.

    POLİS ŞEFİNDEN ESRAR ÇIKTI

    - Emniyet Müdürü K.S.'nin üzerinde 50 gram esrar, ruhsatsız tabanca ve başkasına ait borç senetleri bulundu.

    - Zanlıların, 101 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Grubun son 3 yılda Gaziosmanpaşa ve çevresini haraca bağladığı tespit edildi.

    - Çetenin çalışma yöntemi deşifre edildi. Buna göre, önce esnaf borçlandırıldı, faiz de uygulanınca vatandaş işin içinden çıkamaz hale getirildi. İkinci yöntemde ise çeteye ait kumarhanelere gelen kişiler borçlandırılıp yüksek miktarda faiz uygulandı.

    HER ŞEYİMİ ALDINIZ, ÖLEYİM Mİ

    - Çeteye kumar borcu olan Sinan S., isimli bir kişinin 2009'da intihar ettiği ortaya çıktı. Sinan S., kumar borcunu ödemek için önce bankadaki parasını kullandı, 2 ev sattı ama faiz nedeniyle borç bitmedi. Sinan S.'nin şebekeye 'İntihar edeceğim artık. Hiçbir şeyim kalmadı. Neyimi vereyim?' dediği, şebeke üyelerinin ise 'Ne yapalım, edersen et' yanıtı verdiği öğrenildi.

    - Polisler, çetenin kumar oynatmasına göz yummakla suçlanıyor. Çetenin yıllık kazancının 2.5 milyon TL olduğu ve parayı banka memuru Y.P.'nin çalıştığı bankada tuttuğu belirtildi.

    - Şebekeden şu ana kadar 67 kişi şikayetçi oldu. Sayının artması bekleniyor.

    AKŞAM




    '7 Bela'nın işkence arşivi çıktı Yorumları