Protestocu öğrencileri rektör ikna etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-24-2010 (18:53)   Son Mesaj: 10-24-2010 (18:53)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    10-24-2010

    Protestocu öğrencileri rektör ikna etti

    Protestocu öğrencileri rektör ikna etti


    Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, dört yıldır formasyon alamayan ve son günlerde sık sık eleştirilere maruz kalan üniversite yönetimine tepki gösterdi.

    Rektörlük önünde eylem hazırlığı yapan öğrenciler, Rektör Prof.Dr. Mustafa Gündüz'ün ikna çabaları ve görüşme talebi üzerine eylemden vazgeçti.

    Son bir yıl içerisinde; başörtüsü, poşu yasağı ve öğretim üyeleriyle yaşanan sorunlar gibi nedenlerle üniversite öğrencilerinin eylem merkezi haline gelen Adıyaman Üniversitesinde yine bir eylem hazırlığı yapıldı. Öğrenciler, çevre illerde bulunan üniversitelerde yıllardır verilen formasyon eğitimlerinin henüz Adıyaman Üniversitesinde verilememesine tepki gösterdi. Tepkilerini dile getirmek için eylem girişiminde bulunan öğrenciler, Rektör Mustafa Gündüz'ün özel görüşme talebi ve uzun süren ikna çabaları sonrasında eylemden vazgeçti.

    Sağlık Meslek Yüksek Okulu önünde toplanan Eğitim Fakültesi öğrencileri, kurulduğu günden beri Adıyaman Üniversitesinde eksikliği hissedilen formasyon'un bir türlü alınamamasını protesto için rektörlük binasına kadar yürüdü. Yaklaşık 35 kişilik öğrenci gurubu, başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz olmak üzere üniversite yönetimine tepki gösterdi.

    Rektörlük önünde üniversite yönetimine seslerini duyurmak için eylem hazırlığına giren öğrencileri gören Rektör Gündüz, aşağıya inerek öğrencileri eylem girişiminden vazgeçirmeye çalıştı. Dakikalar süren ikna çabalarının ardından öğrencilerle rektörlük binası giriş katında bulunan toplantı salonda bir görüşme yapan Rektör Gündüz, öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.

    Öğrencilerin 'formasyonu ne zaman alacağız?' sorusuna, Rektör Gündüz şöyle karşılık verdi: "İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Samsun Üniversitesi bu yıl 500 kişilik kontenjan açmış. Biz de bu yıl 250 kişilik bir kontenjan açtık. Eğitimleri, bu yıl mezun olan öğrencilerimize yetiştirmeye çalışacağız. Kontenjanımız hayli yeterli. Gerekirse ben de kızlarım, oğullarım için yükün altına girerim. Zaten benim gönlüm formasyonu okurken almanızdan yana."

    Mezun olmadan alınan formasyon eğitimlerinden ücret talep edilmediği konuşulurken, mezun olduktan sonra alınan formasyon ücretlerinde üst limitin 2 bin 100 TL olduğu ve bu ücretin senato kararı ile yüzde 50 düşürülebileceği Rektör Gündüz tarafından dile getirildi.

    İHA




    Protestocu öğrencileri rektör ikna etti Yorumları