Erdoğan: Kızları üniversiteden uzaklaştırmak ilkelliktir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-23-2010 (11:37)   Son Mesaj: 10-23-2010 (11:37)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    10-23-2010

    Erdoğan: Kızları üniversiteden uzaklaştırmak ilkelliktir

    Erdoğan: Kızları üniversiteden uzaklaştırmak ilkelliktir


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da küresel eylem için parlamenterler kuruluşu toplantısında konuştu. Başbakan kadınların kamu haklarından mahrum kalmasının insan haklarına aykırı olduğunu belirtti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da küresel eylem için parlamenterler kuruluşu toplantısında konuştu.

    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

    Pakistan'da yaşanan sel felaketini tekrar anlatmak istiyorum. Referandum çalışmaları nedeniyle ülkeye hemen gidemedim ancak eşim ve kızım oraya gittiler. Edindiğim izlenimlerde yaşanan acıyı hissetim

    Irak'a gittim eşlerini savaşta kaybeden yüzbinlerce kadın gördüm. Bosna'ya gittim onurları elinden alınmış kadınları gördüm. Yine Filistin'e gittim Burada kuralsız orantısız yaşanan savaşta hayatını kaybeden kadınlar gördüm.

    Filistin'de eşinin ölüm haberini alan kadınlar gördük. Onuru ve izzetiyle orada hayatını devam ettiren kadınlar gördüm.

    Kadınların birbirlerinin özgürlüklerine sahip çıkmadıklarını izlediğim televizyon programlarında görüyorum. Bazı başörtülü kadınlar bu konu tartışıldığında başı açık olan hanım kardeşimi diyorki ben senin özgürlüğünün için seni savunurum diyor ancak aynı şeyi başı açık hanım kardeşim başörtülü hanım kardeşim için söyleyemiyor.

    Kadınları kamu kamu haklarından mahrum bırakmak insan haklarına aykırıdır. Kadına yönelik her türlü şiddet neyse kadının reklam aracı olarak kullanılması da aynıdır.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şunu açıklıkla ve samimiyetle ifade etmek istiyorum; kadınları, genç kızları, kılık kıyafetine göre, inancına, aidiyetine veya aile yapısına göre üniversite eğitiminden mahrum bırakmak, üniversitenin özgürlükçü niteliğini aşındıran ilkel ve gerici bir tutumdur'' dedi.




    Erdoğan: Kızları üniversiteden uzaklaştırmak ilkelliktir Yorumları