Başkana darp olayında 2 tutuklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (23:56)   Son Mesaj: 10-22-2010 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    10-22-2010

    Başkana darp olayında 2 tutuklama

    Başkana darp olayında 2 tutuklama


    Adıyaman Belediye Başkan Vekili Mehmet Durmuş'u darp ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen 4 kişiden 2'si tutuklandı.

    Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Belediye Başkan Vekili Mehmet Durmuş'un 25 Ağustosta Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evinin önüne park ettiği otomobilinden indiği sırada sopalı saldırıya uğrayarak ağır yaralanmasını soruşturan polis, Ş.A. ve A.A. kardeşler ile A.A'nın oğlu K.A. ve arkadaşı M.R.A'yı gözaltına aldı.
    Emniyetteki işlemlerin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen Ş.A ile K.A, ''Hayati Tehlike Arz Edecek Şekilde Kasten Yaralama ve 6136 Kanun'a muhalefet'' suçlarından nöbetçi mahkemece tutuklandı. A.A ve M.R.A ise serbest bırakıldı.

    -OLAY-

    Belediye Başkan Vekili Mehmet Durmuş, 25 Ağustosta evinin önünde park ettiği otomobilinden indiği sırada sopayla darp edilmiş, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Durmuş, yakınları tarafından Adıyaman Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

    Olayı soruşturan polis, Ş.A ve A.A kardeşler ile A.A'nın oğlu K.A. ve arkadaşı M.R.A'yı gözaltına almıştı.

    Olayda kullanılan sopanın bulunması amacıyla Sulh Ceza Mahkemesi'nden izin alınarak zanlıların evinde yapılan aramada, Ş.A'nın evinde, 1 adet tabanca, 1 adet otomatik tabanca, 1 adet yivli tüfek, 1 adet el bombası, bu silahlara ait toplam 128 adet fişek ve 1 adet 50 santimetre uzunluğunda tahta sopa, A.A. ve oğlu K.A'nın evinde yapılan aramada ise yaklaşık 70 santimetre uzunluğunda ucu çivili sopa bulunmuştu.




    Başkana darp olayında 2 tutuklama Yorumları