CHP 3M şirketi için komisyon kurulmasını istedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (22:57)   Son Mesaj: 10-22-2010 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    10-22-2010

    CHP 3M şirketi için komisyon kurulmasını istedi

    CHP 3M şirketi için komisyon kurulmasını istedi


    CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyle 3M şirketi için araştırma yapılmasını istedi.

    Soysal, Amerika Birleşik Devletleri"nin en büyük şirketlerinden biri olan ve 20 yıldır Türkiye"de faaliyet gösteren 3M şirketinin Türkiye"de hangi kurum ve kuruluşlara rüşvet verdiği ve hangi ihalelere fesat karıştırıldığı, bu süreçte yetkili olarak adlandırılan kişilerin kimler olduğu ile kamuyu zarara uğratanların tespiti ile kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerde rüşvetin önlenmesi için alınacak tedbirlerin tespiti amacıyla, Meclis"te araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.
    -"HÜKÜMET YETKİLİSİ KİŞİLER ORTAYA ÇIKARILMALI"-

    3M şirketinin, Türkiye"deki bazı kamu kuruluşlarına hizmet ve ürün satmak için rüşvet verip haksız ihaleler aldığı, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığına dair haberlerin yer aldığını belirten Soysal, şöyle dedi:

    "Kamu kurum ve kuruluşlarında hatta bazı belediyelerde rüşvetlerin verildiği, ihalelere fesat karıştırıldığı açık bir şekilde belirtilmiştir. Üstelik bu süreçte hükümetten bazı kişilerle de görüşmelerin yapıldığı belirtilmektedir. Kamuya yani halka hizmet vermek amacıyla oluşturulmuş olan kamu kurum ve kuruluşlarının kişisel çıkarlar doğrultusunda kamuyu zarara uğratmalarını kabul etmek mümkün değildir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde şeffaf bir anlayışın yerleştirilebilmesi için konunun tüm ayrıntılarının açığa çıkarılması gerekmektedir. Bu durumda, rüşvet ve ihale yolsuzlukların hangi yıllarda yapıldığının, iddialara konu olan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin hangileri olduğu, kurumsal sorumluluklar yanında kişisel sorumluların da olup olmadığı, yolsuzluk işlemleri sonucunda ne kadar zararın ortaya çıktığının ayrıntılı olarak ve ivedilikle tespit edilmelidir. Bunun yanında hükümet yetkilisi olarak tanımlanan kişilerin kimler olduğu, hukuka aykırı, kamuyu zarara uğratacak, kişisel çıkar ve beklentileri doğrultusunda hareket edenlerin hangi kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde oldukları ortaya çıkarılmalıdır."




    CHP 3M şirketi için komisyon kurulmasını istedi Yorumları