ABD'den Pakistan'a 2 milyar $ yardım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (19:58)   Son Mesaj: 10-22-2010 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    10-22-2010

    ABD'den Pakistan'a 2 milyar $ yardım

    ABD'den  Pakistan'a 2 milyar $ yardım


    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistan'a 2 milyar dolar askeri yardım yapılacağını bildirdi.

    ABD Dışişleri Bakanı Clinton, ABD ve Pakistan arasında Washington'da önceki gün başlayan 3. Stratejik Diyalog Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Pakistan'ın terörle mücadele konusunda ABD'nin en yakın ortağı olduğunu belirtti. Pakistan'a terörizmle savaşta yardımlarında dolayı teşekkür eden Clinton, bu ülkeye birkaç yıl zarfından toplam 2 milyar dolar askeri yardım yapılacağını ifade etti. Clinton, "Kongre'den Pakistan'a 2012 ve 2016 yılları arasında 2 milyar dolarlık askeri yardım yapılması için talepte bulunacağız. Bu, sivil projeler için ve onaylanan 7,5 milyar dolarlık yardımın dışında yapılacak." dedi.
    ABD Dışişleri Bakanı, İslamabad yönetimine terör ile savaşlarından ABD'ye yardımlarında dolayı övgüler yağdırırken, Pakistan ile ortak çalışmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

    Kongre'nin onaylaması gereken yeni yardımın, ABD'nin Pakistan'a yapacağı 7,5 milyar dolar yardıma ek olarak verileceği belirtildi. ABD Kongresi geçen yıl, Pakistan'a beş yıl süreyle 7,5 milyar ABD doları tutarında askeri olmayan yardım sağlanmasını onaylamıştı.




    ABD'den Pakistan'a 2 milyar $ yardım Yorumları