İTO'dan Murat Yalçıntaş açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (16:21)   Son Mesaj: 10-22-2010 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    10-22-2010

    İTO'dan Murat Yalçıntaş açıklaması

    İTO'dan Murat Yalçıntaş açıklaması


    İTO Yönetim Kurulu Başkanvekili Şekip Avdagiç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Türkiye'ye dönüş biletini iptal ettirdiği haberlerini sert bir dille yalanladı. Avdagiç Yalçıntaş'ın döneceği tarihi açıkladı

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanvekili Şekip Avdagiç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın yarın Türkiye'ye döneceğini bildirdi.
    Avdagiç, Yalçıntaş'ın Türkiye'ye dönüş biletini iptal ettirdiği haberlerinin gerçeğini yansıtmadığını, Yalçıntaş'ın ABD'de devam eden programını yarıda keserek, uçak biletini öne aldırdığı ve yarın Türkiye'ye döneceğini bildirdi.

    İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekip Avdagiç, avukatlardan edindiği bilgiye göre Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrıldığını bildirdi.

    Avdagiç, yürütülen soruşturma kapsamında İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş hakkında yakalama emri çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, bugün televizyon ve internet medyasında yayına verilen ''Yalçıntaş hakkında yakalama emri çıkarıldı'' şeklindeki haberin İTO'yu, camiayı ve iş alemini derinden üzdüğünü ifade etti.

    Yalçıntaş'ın her zaman hukuka saygılı, kanuni çizgiden sapmayan, dürüstlüğü ve güvenilirliği ile bilinen bir şahsiyet olduğununu dile getiren Avdagiç, ''Sadece İstanbul iş dünyasının değil tüm Türkiye iş aleminin sevgi ve saygısını kazanmış bir kişidir'' dedi.

    Murat Yalçıntaş'nı yurt dışı programı çerçevesinde önce Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen SIAL Gıda fuarına katıldığını ve buradan da resmi davetli olarak ABD'nin Başkenti Washington'da düzenlenen Amerika-Türk İş Konseyi (ATC) konferansında konuşmacı olarak yer aldığını hatırlatan Avdagiç, şöyle devam etti:

    ''Bugün medyaya yansıyan konuya ilişkin sayın Başkanımız ile telefonda görüştüm. Böylesi bir olaya adının karışmasından dolayı büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduğunu belirtti.

    Ayrıca devam eden programını yarıda kesip uçak biletini öne alarak yarın Türkiye'ye döneceğini bildirdi.

    Benim avukatlarımızdan edindiğim bilgiye göre sayın başkanımız Ankara Cumhuriyet Savcılı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağrılmıştır.''




    İTO'dan Murat Yalçıntaş açıklaması Yorumları