İSMEK parke ustası yetiştirecek!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (16:22)   Son Mesaj: 10-22-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 926  

10-22-2010

İSMEK parke ustası yetiştirecek!

İSMEK parke ustası yetiştirecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Sanat ve Meslek Edindirme Kursları İSMEK ile Zemin Sanayicileri İşadamları Derneği ZESİAD işbirliği yaparak parke ustası yetiştirecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne bağlı İstanbul Sanat ve Meslek Edindirme Kursları İSMEK ile Zemin Sanayicileri İşadamları Derneği ZESİAD işbirliği yaparak başlatılan Mesleki Uygulamaya yönelik oluşturulan Parke Döşeme Ustalık Kurs Kurulu, disiplinli çalışmalarının sonucunda Parke Döşeme Ustaları yetiştirmek amaçlı kursiyer kayıtları alınmaya başlıyor.

ZESİAD Başkanı Ali EMAN ile yaptığımız görüşmede, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Eğitim Müdürü Sayın Mehmet DOĞAN bey ve İSMEK Genel Koordinatörü Sayın Esin AKDEMİR hanım
    ile imzaladıkları protokolle, İSMEK tarafından düzenlenen ilk defa fiziki güce dayalı mesleki yerinde uygulama, kursunun startını verdiklerini açıkladı.

"Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" ilkesiyle ne yapabiliriz diye düşünürken,
    sektörümüze katkı sağlamak amacıyla, İşsizlere iş, İşverenlere nitelikli işgücü oluşturmak amacıyla,
    yapılan toplantıların ardından sevindirici sonuca varıldığını dile getirdi.

Ali EMAN, ülkesini, yaşadığı şehri ve insanını seven herkesin eğitimli, bilinçli, insana ve
    insanlığa hizmet etmeyi şiar edinmiş kültürlü kişilerin yetişmesi gerekliliği ile hareket ederek,
    işsizliğin önüne geçmenin öncelikle eğitimden geçtiğini söyledi.

Mesleki eğitim ülkemizin eksiklerinin başlıcalarından birisi, hangi iş kolunda olursa olsun
    birçok firma yetişmiş teknik eleman bulamamaktan yakınıyor, konularında ihtisas sahibi,
    vasıflı işgücü sayısını artırabilmek için mesleki eğitime destek verilmesi gerekliliğine değinen
    Ali EMAN artan işsizlikle başa çıkmanın önemli bir adımının mesleki eğitimlere olan ilgiyi
    artırmaktan geçtiğini dile getirdi.
    Kişilerin bilgi ve becerilerine en uygun mesleği seçme konusunda yol göstermek amacıyla ZESİAD ve Eman Zemin Kaplamaları Yön. Kurulu Başkanı Ali EMAN Eğitimin önemine değinerek, Bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını kazanmış ve bunları mal ve hizmet üretiminde iş hayatınca kabul edilebilecek standartlarda uygulayabilen, üretimi yada montajı, üretim veya uygulama sırasında karşılaşılabilecek problemleri çözümleyebilen, planlayabilen düşüncelerini yazılı, sözlü ve resim ile açıklayabilen; üretimle ilgili pratik hesaplamaları yapabilen kişiler yetiştirip, eğitimini vererek, kendi sektörümüze hizmet etme düşüncesindeyiz dedi.

İSMEK tarafından açılacak teorik bilgilerin verileceği dersliklerde teknik öğretmenlerin ve Uzman Öğretim görevlilerinin ders vereceğini, Sınıflarda yapılan derslerin dışında ayrıca Pratik uygulama için ZESİAD tarafından bir Atölye de ders görüleceğini belirtti, Stajyer öğrencilerin son aşamada ise yetişmiş ustalarla birlikte sahada gerçek uygulama yapacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği uyum yasaları ve Sektörlerin Standartlarını belirlemeye dayalı kurulan, Mesleki Yeterlilik Kurumu yakın gelecekte planlanan Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı Sertifikası olan kişilerin özel sektörlerde ustalık yapacağını, öncelik ve ayrıcalıklarının olacağı ve özellikle tercih edilen uzman teknik elemanların bunlar olacağını ve sektörlerde yer alacaklarını belirtti.

Özel Sektörde yer alan ve Mesleki Yeterlilik Standartlarını yerine getirmeyen kişilerin iş bulmakta zorluk çekeceğini, şimdiden Ustaların ve hangi sektörde yer alırsa alsın konusunda uzman kişilerin,
    Teknik elemanların gerekli iş geliştirme kurslarını bitirmenin önemini kaydetti

İSMEK parke ustası yetiştirecek! Yorumları