Özak: Türkiye petrole 1 lira dahi harcamayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-22-2010 (16:22)   Son Mesaj: 10-22-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 674  

    10-22-2010

    Özak: Türkiye petrole 1 lira dahi harcamayacak

    Özak: Türkiye petrole 1 lira dahi harcamayacak


    Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz'de bulunan petrol rezervleri 2023 yılında kullanılmaya başladığında Türkiye'nin petrole 1 lira dahi para harcamayacağını söyledi.

    Devlet Bakanı Özak, bakanlığına bağlı kurumların çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a geldi.
    Kentte ilk olarak Uşak Valiliği'ni ziyaret eden Özak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun, bir ülkenin gelişiminde taşıdığı öneme işaret ederek, sporun geliştirilmesi için gerekli altyapı imkanlarının sağlanması gerektiğini belirtti.

    Gençlerin spor yapmasına imkan verecek spor yatırımlarının son derece önemli olduğunu ifade eden Özak, şöyle dedi:

    ''Tüm illerimizde ve ilçelerimizde spor tesisleri yapıyoruz. Gittiğim tüm illerde, gençlerimiz benden spor tesisi istiyor. Bu elbette sevindirici bir durum. Spor, sağlık, hoşgörü, dostluk demektir. Demokrasi bile sporla gelişiyor. Spor, kişisel, yöresel, bölgesel ilişkilere inanılmaz katkı sağlıyor. Spor gelişmişliğin göstergesidir. Avrupa'da yüzme havuzu olmayan belde bulamazsınız. Ülkemizde 20 ilde yüzme havuzu yok. İllerimize kapalı yüzme havuzları inşa edeceğiz. Açık yüzme havuzları Türkiye'ye uygun değil, onları kapatacağız. Gençlik merkezleri yapacağız. Gençliğe çok önem veriyoruz. Bölgelerin özelliklerine göre spor dallarına uygun tesisler yapacağız. Bugün burada ne yaptığımızı görmeye, yapacaklarımızı planlamaya geldik.''

    Bakan Özak, hükümetlerinin, gençlerin sorunlarına ve eğitime büyük önem verdiğini, bu çerçevede üniversite sayısını iki katına çıkardıklarını belirterek, ''Biz iktidara geldiğimizde ülkede 70 üniversite vardı. Şu an 150 üniversite var. Tunceli'de de, Hakkari'de de üniversite olmalı. Modern yurtlar yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizde bir üniversite öğrencisine 45 lira burs veriliyordu. Biz bu rakamı 200 liraya çıkardık. Gençlerimizin iyi okumasını istiyoruz. Artık yurtlarımız 5 yıldızlı otel kalitesinde'' diye konuştu.

    -KARADENİZ'DEKİ PETROL REZERVİ-

    Valilik'te Uşak'ta sürdürülen yatırımlarla ilgili bilgi alan Özak, daha sonra AK Parti Uşak İl Başkanlığına geçti.

    Özak, burada partililerle bir araya gelerek, hükümetin yatırımlarını anlattı. Türkiye'nin bölgesinde çok önemli bir ülke olduğunu, ekonominin her geçen gün daha güçlendiğini ifade eden Bakan Özak, ''Türkiye her geçen gün biraz daha gelişiyor. Bu durumdan rahatsız olan çevreler var. Umut ediyorum ki, önümüzde çok daha güzel günler var. Karadeniz'de petrol ve doğalgaz bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı açıkladı. Türkiye 2023 yılında petrole bir lira para harcamayacak. Türkiye uçacak'' dedi.

    Başörtüsü sorununa da değinen Özak, sorunun çözümü için gayret gösterdiklerini ve bütün bu sorunların kısa sürede çözüleceğini umut ettiğini söyledi.

    Bakan Özak, partiyi ziyaretinin ardından Kalfa Koruluğu'ndaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesislerde incelemede bulundu.

    Uşak'ta 11 yıl önce temeli atılan ve yapımı tamamlanamayan açık yüzme havuzu inşaatıyla ilgili bilgi alan Bakan Özak, tesisin projesinde değişiklik yapılacağını, gerekirse yıkılıp yerine daha küçük kapalı bir yüzme havuzu inşa edileceğini bildirdi.




    Özak: Türkiye petrole 1 lira dahi harcamayacak Yorumları