'Başörtülü ilköğretim öğrencisine destek'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-22-2010 (13:58)   Son Mesaj: 10-22-2010 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    10-22-2010

    'Başörtülü ilköğretim öğrencisine destek'

    'Başörtülü ilköğretim öğrencisine destek'


    Kanaltürk’te yayınlanan Ters Cephe programına dün akşam telefonla bağlanan Murat Ö., ilköğretim okuluna kızını başörtülü göndermek için CHP’den yardım sözü aldığını iddia etti.



    Kanaltürk Ankara temsilcisi Sami Dadağlıoğlu'nun sunduğu Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli, Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Star Gazetesi yazarı Mustafa Akyol"un bir katıldığı Ters Cephe programında dün akşam telefonla bağlanan bir kişi önemli iddialarda bulundu.
    Diyarbakır"da başörtüsüyle ilköğretim okuluna giren E.Ö"nün babası Murat Ö. dün akşam katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kızına yapılanları protesto için nüfus cüzdanından "İslam" ibaresini çıkarttıran ve başörtülü kızını tutanak tutturarak okula gönderen baba, Kanaltürk"te canlı yayında, bu konuda kendisine CHP Diyarbakır il başkanı ve CHP İstanbul İl Başkan yardımcısının söz verdiğini iddia etti.

    ÜMİT ZİLELİ İLE GÖRÜŞTÜM

    "Provokasyon söz konusu değil" diyerek Ümit Zileli"yle bu konuda çeşitli zamanlarda ve şekillerde görüştüğünü söyledi. Ümit Zileli ise bu görüşmeleri hatırlamadığını söyleyerek, iddiaları kabul etmedi.

    Murat Ö. şunları söyledi, "Ümit Zileli"yi aradım, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı"na gittim, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Avukat bir beyefendi var. Birebir görüştüm, referandum öncesi Kılıçdaroğlu"nun benimle görüşeceğini söylediler. AK Parti beni bu sıkıntıya soktuğu için yardım talep ettim."

    REFERANDUM ÖNCESİ CHP SÖZ VERDİ

    Kendisiyle o dönemde CHP"nin ilgilendiğini söyleyen Murat Ö. CHP"nin referandum öncesi ve sonrası farklı şeyler söylediğini iddia etti. Ümit Zileli"nin kendisine söz verdiğini belirten Murat Ö. ısrarla Zileli ile bu konuları görüştüğünü dile getirdi.

    Sunucunun "CHP"li yetkililer çocuğunuzun başörtülü bir şekilde çocuğunuzun okula alınacağına dair söz verdi mi? Kim verdi?" sorusuna Murat Ö, kesin bir şekilde "Evet" şu cevabı verdi; "Diyarbakır İl Başkanı artı İstanbul İl Başkan yardımcısı..."



    AK PARTİ KARŞITLIĞI KULLANILMAK İSTENDİ

    Araya giren Rasim Ozan Kütahyalı"nın konuğun AK Parti karşıtı biri olduğunu örneklerle belirttikten sonra Ümit Zileli"nin "Ben senin kızını okula mı sokacağım demişim" sorusuna Murat Ö. "Aynen öyle" diyerek cevap verdi.

    AK Parti"den bu konuda yardım istediğini belirten Murat Ö. Gerekli yardımı görmediğini dile getirdi. "CHP"nin İlköğretim"de başörtüsünü istemiyor ama bana daha önce söz verdiler" diyen Murat Ö. AK Parti"yi ve CHP"yi samimi bulmadığını belirtti.




    'Başörtülü ilköğretim öğrencisine destek' Yorumları